„Nokia“ atleis 1200 savo padalinio „Alcatel-Lucent“ darbuotojų

Suomijos telekomunikacijų gamintoja „Nokia“ planuoja atleisti 1233 darbuotojus savo patronuojamoje įmonėje „Alcatel-Lucent“ Prancūzijoje, trečdaliu sumažindama darbo jėgą šioje šalyje, susidūrusi su didele konkurencija telekomunikacijų įrangos rinkoje pradedant veikti 5G tinklams, pirmadienį pranešė bendrovė ir sąjungos.

 Tai yra ketvirtasis ir pats didžiausias aparatūros gamintojos „Alcatel-Lucent“ darbuotojų atleidimų ratas per ketverius metus nuo tada, kai „Nokia“ įsigijo bendrovę 2016 metais.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Tai yra ketvirtasis ir pats didžiausias aparatūros gamintojos „Alcatel-Lucent“ darbuotojų atleidimų ratas per ketverius metus nuo tada, kai „Nokia“ įsigijo bendrovę 2016 metais.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2020, 4:00 PM

Tai yra ketvirtasis ir pats didžiausias aparatūros gamintojos „Alcatel-Lucent“ darbuotojų atleidimų ratas per ketverius metus nuo tada, kai „Nokia“ įsigijo bendrovę 2016 metais.

„Tai katastrofa“, – po susitikimo, kuriame vadovybė paviešino planą, naujienų agentūrai AFP teigė Bernardas Tremulot iš profsąjungos CFDT.

Pasak „Nokia“, darbo vietų mažinimas mokslinių tyrimų ir palaikymo skyriuose yra dalis visuotinių išlaidų mažinimo plano, pradėto 2018 metų pabaigoje esant „rinkos aplinkai, kurioje spaudimas sąnaudoms tebėra labai didelis“.

„Mūsų tikslas yra padidinti veiklos efektyvumą, pagerinti produktyvumą ir tapti judresniais tyrimų ir plėtros srityje, kad galėtume sustiprinti savo konkurencines pozicijas ir garantuoti ilgalaikius grupės rezultatus“, – teigiama pranešime.

Šis pokytis įvyks po to, kai „Nokia“ vadovas Rajeevas Suris kovo mėnesį pareiškė atsistatydinsiantis.

Praėjusiais metais bendrovė fiksavo grynąjį pelną – 7 mln. milijonus eurų – pirmą kartą nuo 2015 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.