Komisija spręs, ar uždrausti Lietuvoje Rusijos kanalą RT

Lietuvos radijo ir televizijos komisija trečiadienį svarstys, ar uždrausti Lietuvoje transliuoti Rusijos televizijos kanalą RT dėl ryšių su Europos Sąjungos juodajame sąraše esančiu Rusijos propagandistu Dmitrijumi Kiseliovu.

 Lietuvos radijo ir televizijos komisija svarstys, ar uždrausti Lietuvoje transliuoti Rusijos televizijos kanalą RT dėl ryšių su propagandistu Dmitrijumi Kiseliovu.<br> Tass / Scanpix nuotr.
 Lietuvos radijo ir televizijos komisija svarstys, ar uždrausti Lietuvoje transliuoti Rusijos televizijos kanalą RT dėl ryšių su propagandistu Dmitrijumi Kiseliovu.<br> Tass / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2020, 8:49 AM

Komisijos pirmininkas Mantas Martišius BNS sakė, kad į komisijos darbotvarkę šis klausimas bus įtrauktas, gavus Lietuvos užsienio reikalų ministerijos rekomendaciją.

„Komisija gavo Užsienio reikalų ministerijos medžiagą, nutarė papildyti darbotvarkę ir klausimą spręsti liepos 8 dienos posėdyje“, – BNS sakė M. Martišius.

Rusijos propagandinį RT kanalą, kuris anksčiau vadinosi „Russia Today“, praėjusią savaitę uždraudė Latvijos nacionalinės elektroninių žiniasklaidos priemonių taryba.

Ji tokį sprendimą priėmė motyvuodama tuo, kad RT kontroliuoja D. Kiseliovas, įtrauktas į asmenų, kuriems ES taiko sankcijas, sąrašą dėl savo svarbaus vaidmens Rusijos propaganda remiant 2014 metais įvykdytą Krymo aneksiją ir tebesitęsiančią Rusijos karinę veiklą Ukrainos rytuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.