Startuolis „Slack“ apskundė „Microsoft“ Europos Komisijai

Darbinio susirašinėjimo platformą sukūręs startuolis „Slack“ trečiadienį pranešė pateikęs skundą Europos Komisijai prieš „Microsoft“ dėl konkurecijos principų nesilaikymo, teigdamas, kad „Microsoft“ neteisėtai susieja savo produktą su populiariu programinės įrangos paketu „Office“.

 Darbinio susirašinėjimo platformą sukūręs startuolis „Slack“ trečiadienį pranešė pateikęs skundą Europos Komisijai prieš „Microsoft“ dėl konkurecijos principų nesilaikymo.<br> 123rf nuotr.
 Darbinio susirašinėjimo platformą sukūręs startuolis „Slack“ trečiadienį pranešė pateikęs skundą Europos Komisijai prieš „Microsoft“ dėl konkurecijos principų nesilaikymo.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-23 08:18

San Franciske įsikūręs startuolis teigė, kad technologijų milžinė piktnaudžiauja savo dominavimu rinkoje ir kenkia konkurencijai, įtraukdama savo žinučių siuntimo paslaugą „Teams“ į „Microsoft Office“ paketą.

Pasak bendrovės, programos „Teams“ integravimas į „Office“ leidžia nuslėpti tikrąsias išlaidas verslo klientams.

„Slack“ tiesiog nori sąžiningos konkurencijos ir vienodų sąlygų“, – teigė vyriausiasis bendrovės konsultantas Davidas Schellhase'as.

Pasak D. Schellhase'o, šis „Microsoft“ žingsnis primena milžinės pastangas devintajame dešimtmetyje susieti savo naršyklę su operacine sistema „Windows“ – šiuo atžvilgiu buvo atliktas didelės apimties tyrimas dėl konkurencijos taisyklių laikymosi.

„Microsoft“ grįžta prie ankstesnio savo elgesio“, – teigė „Slack“.

„Jie sukūrė silpną, nukopijuotą produktą ir susiejo jį su savo dominuojančiu produktu „Office“, verčia jį įdiegti ir blokuoja jo pašalinimą. Taip, kaip neteisėtai elgėsi per „naršyklių karus“, – tvirtino bendrovė.

„Slack“ prašo Europos Komisijos imtis skubių veiksmų siekiant užtikrinti, kad „Microsoft“ nebegalėtų neteisėtai naudoti savo galių įvairiose rinkose primesdama ar susiedama savo produktus,“ – teigė bendrovė.

„Microsoft“, atsakydama į prašymą komentuoti, teigė, kad „Teams“ paslauga išpopuliarėjo dėl jos funkcijų, įskaitant vaizdo įrašų funkciją.

„Sukūrėme „Teams“ siekdami sujungti bendradarbiavimo galimybę su galimybe prisijungti per vaizdo ryšį, nes žmonėms to reikia“, – teigė „Microsoft“ atstovas.

„Prasidėjus COVID-19 pandemijai, „Teams“ naudotojų skaičius išaugo, tuo tarpu „Slack“ nukentėjo dėl to, kad negalėjo pasiūlyti vaizdo konferencijų galimybės. Esame įsipareigoję klientams pasiūlyti ne tik pažangiausias naujoves, bet ir platų perkamų ir naudojamų produktų pasirinkimą,“ – tvirtino „Microsoft“.

Pasak „Microsoft“, ji pateiks informaciją ir atsakys į visus Europos Komisijos keliamus klausimus.

Remiantis ES taisyklėmis, privačios įmonės skundas automatiškai neinicijuoja reguliuotojos tyrimo proceso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.