„Google“ nuties naują povandeninį kabelį tarp JAV ir Europos

JAV technologijų milžinė „Google“, kuri specializuojasi su internetu susijusiose paslaugose ir produkcijoje, nuties naują JAV su Jungtine Karalyste ir Ispanija sujungsiantį šviesolaidžio kabelį.

 JAV technologijų milžinė „Google“ nuties naują JAV su Jungtine Karalyste ir Ispanija sujungsiantį šviesolaidžio kabelį.<br> 123rf nuotr.
 JAV technologijų milžinė „Google“ nuties naują JAV su Jungtine Karalyste ir Ispanija sujungsiantį šviesolaidžio kabelį.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2020, 3:27 PM

Bendrovės tinklaraštyje skelbiama, kad naujasis kabelis bus pavadintas vienos pirmųjų JAV informacijos technologijų mokslininkės Grace Hopper (Greis Hoper) vardu.

Tai bus vienas pirmųjų nuo 2003-ųjų naujų kabelių tarp JAV ir JK, pirmoji „Google“ investicija į privačią povandeninę greitaeigę duomenų perdavimo jungtį tarp JAV ir JK, taip pat į pirmąją jungtį su Ispanija, pažymima pranešime.

Projektą planuojama užbaigti 2022 metais.

Ispanijoje, netoli sostinės Madrido „Google“ planuoja sukurti debesų kompiuterijos centrą, iki kurio šis kabelis bus pratęstas.

„Google“ anksčiau pasirašė sutartį su JAV povandeninių kabelių klojimo bendrove „SubCom“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.