Neišleido atostogoms, tai išleido telefonui: lietuviai vasarą kokybiškai įrangai netaupė

Po pasaulį keliauti keblu ir rizikinga, bet bent sau naudingą daiktą nusipirkti galima. Panašu, tokia taisykle šią vasarą vadovavosi Lietuvos žmonės, rinkęsi prabangesnius telefonus, didesnius televizorius ir galingesnius kompiuterius.

 Nors parduotų įrenginių skaičiumi ši vasara nebuvo išskirtinė, žmonės nusiteikę į įrangą investuoti daugiau.<br> 123RF nuotr.
 Nors parduotų įrenginių skaičiumi ši vasara nebuvo išskirtinė, žmonės nusiteikę į įrangą investuoti daugiau.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2020, 10:51 AM

„Nors parduotų įrenginių skaičiumi ši vasara nebuvo išskirtinė, žmonės nusiteikę į įrangą investuoti daugiau – juk tai įrenginiai, kuriuos jie naudoja kasdien. Dažnas su telefonu praleidžia net po kelias valandas per dieną, o televizorius, ypač atvėsus orams, tampa pagrindiniu namų pramogų šaltiniu“, – sako „Telia“ įrangos vadovas Aurelijus Vaičiulionis.

Sudie, mygtukai!

Didžiausi pokyčiai šįmet stebimi telefonų pardavimų tendencijose. Jei dar pernai vasarą tarp dešimtuko populiariausių telefonų buvo du mygtukiniai „Nokia“ rageliai, tai šįmet visi – vien išmanieji. Be to, šįkart tarp perkamiausių išmaniųjų pateko ne tik „Samsung“, „Huawei“, bet ir „Apple“ telefonai.

„Lietuviai ir toliau dažniausiai renkasi „Samsung“ išmaniuosius, kurių A serijos išmanieji, kaip ir prieš metus, tvirtai laikosi pirmajame ketvirtuke. Tarp perkamiausių taip pat pateko šiųmetis korėjiečių flagmanas „Galaxy S20“, o likusias vietas dalinasi trys „Huawei“ ir du „Apple“ telefonų modeliai. Balandį pristatyto „iPhone SE“ čia buvo galima tikėtis, bet toks susidomėjimas pernykščiu „iPhone 11“ kiek stebina, mat „Apple“ jau rugsėjį pristatys naujus „iPhone“ flagmanus, taigi įprastai jos gerbėjai lukteli rudens „obuolių“ derliaus“, – pastebi A. Vaičiulionis.

Jis priduria, kad iki dešimtuko nedaug trūko ir naujajam vasaros hitui „OnePlus Nord“, kurio pirmoji partija operatoriaus salonuose buvo iššluota vos per dvi savaites.

Namuose – ne tik pramogos

Praleisdami daugiau laiko namuose žmonės pajuto poreikį atsinaujinti ir kitą įrangą, pavyzdžiui, kompiuterius. Kompanijos atstovas pastebi, kad renkantis kompiuterį sprendimui įtakos turi karantinas ir darbas iš namų. Dabar, galvodami į ateitį, žmonės atsinaujina kompiuterius į galingesnius, kad iškilus poreikiui turėtų kokybiškus įrankius, tinkamus tiek darbui, tiek pramogoms namuose.

„Apskritai lyginant šios vasaros kompiuterių dešimtuką su pernykščiu, dabar žmonės renkasi brangesnius, geresnių parametrų modelius. Ypač iškalbingai atrodo pirmoje vietoje įsitaisęs kompiuteris „Lenovo IdeaPad Gaming L340“ – nors yra subalansuotas žaidėjams, jis techniškai pasiruošęs ir praktiškai bet kokiam darbui. Tuo metu lengvasis „MacBook Air“ šią vasarą smuktelėjo į paskutinę dešimtuko vietą, nors dar pernai buvo antras populiariausias kompiuteris mūsų asortimente. Taigi, panašu, žmonės nesiruošia kompiuterio daug ir ilgai nešioti“, – šypteli A. Vaičiulionis.

Televizorius, kaip ir prieš metus, lietuviai dažniausiai renkasi „Samsung“, o ryškiausias pokytis šioje kategorijoje – auganti įstrižainė. Jei prieš metus buvo perkama daugiau 32 ir 43 colių įstrižainės televizorių, tai šįmet populiariausi – 55 colių įstrižainės ekranai.

Pasirūpino ir vaikų saugumu

Vis daugiau lietuvių atranda ir išmaniuosius pagalbininkus, tarp kurių šįmet karaliauja išmaniosios apyrankės „Xiaomi Mi Band 4“, dar išmanesni „Samsung“ laikrodžiai „Galaxy Watch“ bei „Galaxy Active 2“, o taip pat vaikams skirti laikrodžiai-telefonai „Gudrutis Super G Blast“.

„Nepaisant nežinomybės dėl galimo karantino įvedimo ateityje, „Gudručius“ žmonės graibstė visą vasarą, o artėjant rudeniui jų pardavimai dar labiau išaugo. Veikiausiai tai lėmė valdžios sprendimas negrąžinti nuotolinio mokymo, o mokslo metus pradėti klasėse. Būtent tam „Gudručiai“ ir skirti – kad tėvai būtų ramūs dėl vaikų saugumo“, – teigia A. Vaičiulionis.

Garso srityje žmonių pasirinkimas vienareikšmiškas: jokių laidų! Tarp belaidžių ausinių lyderių pozicijų neužleido „Apple AirPods“ ir JBL, kurioms padus kuteno „Samsung Galaxy Buds“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.