Lietuvių startuolis meta iššūkį populiariajam „Patreon“

Kauno technologijų kūrėjai į gyvenimą paleidžia naują startuolį, mesiantį iššūkį ne bet kam, o visame pasaulyje populiarioms kūrėjų rėmimo platformoms, tokioms kaip „Patreon“. Turinio kūrėjams skirtas „Contribee“ žada daugiau funkcionalumo, mažesnius mokesčius, galimybę artimiau bendrauti su savo gerbėjų bendruomene bei rinktis individualiai pritaikytas funkcijas.

 Turinio kūrėjams skirtas „Contribee“ žada daugiau funkcionalumo, mažesnius mokesčius, galimybę artimiau bendrauti su savo gerbėjų bendruomene bei rinktis individualiai pritaikytas funkcijas.<br> 123rf nuotr.
 Turinio kūrėjams skirtas „Contribee“ žada daugiau funkcionalumo, mažesnius mokesčius, galimybę artimiau bendrauti su savo gerbėjų bendruomene bei rinktis individualiai pritaikytas funkcijas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2020, 1:32 PM, atnaujinta Sep 15, 2020, 1:37 PM

Vienas iš startuolio įkūrėjų Adrijus Jakučionis nuo ankstyvos vaikystės dalinosi savo kurtais video „YouTube“ platformoje, taip pat uždarbiavo kaip laisvai samdomas programuotojas (angl. freelancer). Tiesa, jis greitai pastebėjo, kad Lietuvos rinka yra per maža, norint „YouTube“ platformoje rimčiau užsidirbti, o rinkoje esančios kūrėjų rėmimo platformos yra brangios ir nepatogios tiek savo įstatymine, tiek mokestine baze. Štai tuomet ir gimė mintis, pasitelkus gabią komandą, sukurti unikalų įrankį tinklaraštininkams, vaizdo žaidimų transliuotojams, menininkams, rašytojams bei visiems norintiems hobį paversti pragyvenimo šaltiniu. Taip atsirado „Contribee“ – startuolis, žadantis išspręsti visas minėtas problemas, pasiūlydamas funkcionalesnį bei finansiškai palankesnį sprendimą.

Konkurentus pranoks lokalizuotais sprendimais

„Contribee“ – tai platforma, leidžianti kūrėjams artimiau bendrauti su savo fanų bendruomene, rinkti mėnesinę ar vienkartinę paramą bei gauti nuolatines pajamas. Nors alternatyvaus tipo platformos nėra naujovė rinkoje, tačiau startuolio kūrėjai sako, jog sparčiai augant kūrėjų internete skaičiui bei didėjant poreikiui rinkoje, būtina kurti didesnį platformų pasirinkimą.

Pagrindinis startuolio konkurentas – amerikiečių įmonė „Patreon“, kurią iki šiol lietuvių įžymybės bei jų gausus sekėjų būrys rinkdavosi dažniausiai. „Pagrindinių konkurentų padaliniai įsikūrę JAV, tad ir įstatyminė bazė bei dalis funkcionalumo pritaikyta būtent šiam regionui. Patys nuolat bendraudami su kūrėjais, įsiklausėme į tai, kaip ir kodėl iki šiol buvusių platformų siūlomos paslaugos nepatenkinta visų vartotojų poreikių – ir nusprendėme šiuos trūkumus ištaisyti sukurdami „Contribee“, – sako vienas iš startuolio įkūrėjų, komunikacijos vadovas Mantas Michalauskas.

Pasak jo, pagrindiniai naujojo startuolio išskirtinumai – tai pritaikytos (angl. tailor made) papildomos funkcijos bei netaikomi pinigų surinkimo mokesčiai kūrėjams. Dėl šių priežasčių „Contribee“ gali tapti itin patraukli pinigų surinkimo priemone ir ne pelno siekiančioms organizacijoms – viešosioms įstaigoms, visuomeninėms organizacijoms bei paramų fondams. Lyginant su kitomis platformomis, „Contribee“ naudojantys kūrėjai kiekvieną mėnesį galės gauti net iki 30 proc. didesnes pajamas. Be to, vartotojams, t.y. kūrėjams bei gerbėjams, bus pasiūlyta ir daugiau inovatyvių sprendimų – pavyzdžiui, vienkartinė parama, mokėjimas už konkretų įrašą, momentiniai pinigų mokėjimai, integruota asmeninė kūrėjo elektroninė parduotuvė, platus įmokų bei mokėjimo būdų pasirinkimas, turinio paieškos bei rekomendacijų įrankis ir dar daugelis kitų funkcionalumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.