Netikėta naujiena: „Microsoft“ nusipirko „Doom“, „Elder Scrolls“, ir „Fallout“ kūrėjus

Jau kurį laiką konsolių karai vyksta „Microsoft“ nenaudai, o viena iš pagrindinių priežasčių yra išskirtiniai „Sony“ žaidimai. Nuo 2013 metų šiame fronte „Xbox“ kūrėjai nesugeba pasipriešinti „Playstation“ dukterinėms studijoms, kurios metai po metų kuria tokius projektus kaip „God of War“, „Uncharted“ ar „The Last of Us“. Na, o jei nepavyksta patiems sukurti daugybės aukšto lygio žaidimų, tai geriau įsigyti studijas, kurios kuria juos. Panašu, kad paskutiniu metu būtent toks yra „Microsoft“ moto. Dar 2014 metais kompiuterių pramonės milžinė įsigijo visas teises į „Minecraft“ – bet dabar jau panašu, kad tai nebus didžiausias jų pirkinys.

 Pirmadienį „Microsoft“ paskelbė, kad greitu metu jiems priklausys žaidimų studija „Bethesda“.
 Pirmadienį „Microsoft“ paskelbė, kad greitu metu jiems priklausys žaidimų studija „Bethesda“.
Daugiau nuotraukų (1)

Rokas Gaidys

Sep 22, 2020, 1:31 PM

Pirmadienį „Microsoft“ paskelbė, kad greitu metu jiems priklausys žaidimų studija „Bethesda“. Ši studija yra sukūrusi tokius AAA lygio projektus kaip „Doom“, „The Elder Scrolls“, „Fallout“ ir moderniąsias „Wolfenstein“ versijas. „Microsoft“ vadovas Philas Spenceris teigia, kad kompanija kurį laiką bendradarbiavo su „Bethesda Game Studios“ – kurdami „Doom“ bei „The Elder Scrolls III: Morrowind“, kuris pasirodė dar originaliajame „Xbox“. O šis pirkinys turėtų gali padaryti taip, kad „Sony“ ir „Nintendo“ vartotojai nebegalės naudotis naujais studijos kūriniais.

Žemiau pateikiame visas „Bethesda“ dukterines studijas ir jų kurtus vaizdo žaidimus:

  • „Arkane Studios“ („Dishonored“)
  • „Bethesda Game Studios“ („Skyrim“, „Fallout 3“, „Fallout 4“)
  • „Bethesda Game Studios Austin“ („Fallout 76“)
  • „id Software“ („Doom“, „Doom Eternal“)
  • „MachineGames“ (naujosios „Wolfenstein“ versijos)
  • „Roundhouse Studios“ („Rune 2“)
  • „Tango Gameworks“ („The Evil Within“, „Ghostwire: Tokyo“)
  • „ZeniMax Online Studios“ („The Elder Scrolls Online“, „Fallout 76“)

Kaip žinia, „Bethesda“ šiuo metu kuria žaidimus visoms platformoms – o ši naujiena sudaro įspūdį, kad kyla pavojus visoms kitoms nei „Microsoft“ konsolėms. Kai kurie pasirodantys projektai jau buvo pristatyti beveik visoms platformoms, tačiau iškyla klausimų dėl naujos „The Elder Scrolls“, kuri pirmą kartą buvo pristatyta per 2018 metų „E3“ renginį – ir naujų „Fallout“ dalių, kurias gali būti, kad pamatysime tik asmeniniuose kompiuteriuose bei „Xbox“ žaidimų kompiuteriuose.

Beje, ši žinia pasirodė dieną prieš prasidedant „Xbox Series“ išankstiniams užsakymams, tad tai galbūt gali įtakoti ir visą vaizdo žaidimų rinkos ateitį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.