200 kompanijų padėjusi verslininkė skatins lietuves kurti verslą gyvybės mokslų sektoriuje

Spalio 13 dieną, 15 val. Lietuvos laiku, startuos priešpaskutinė pirmosios šalyje platformos, skatinančios moterų lyderystę gyvybės mokslų srityje „Women in Biotech“, renginių ciklo dalis. Su platformos dalyviais tiesioginės transliacijos metu sveikinsis ir patirtimi dalinsis investuotoja, verslininkė, patyrusi rizikos kapitalo fondų valdytoja, turinti daugiau nei 25-erių metų patirtį dirbant su startuoliais bei besiformuojančių įmonių plėtra – Karen Griffith Gryga. Pranešėja palies ir itin jautrią temą šiuo metu – moterų įsitraukimą į COVID-19 pandemijos valdymą.

 K.K. Gryga užima vykdomosios operacijų vadovės pareigas medicinos diagnostikos kompanijoje „Biomeme“.<br> Organizatorių nuotr.
 K.K. Gryga užima vykdomosios operacijų vadovės pareigas medicinos diagnostikos kompanijoje „Biomeme“.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2020, 1:55 PM

K.K. Gryga užima vykdomosios operacijų vadovės pareigas medicinos diagnostikos kompanijoje „Biomeme“, vystančioje pažangiausias medicinos diagnostikos technologijas ir jų prieinamumą, siekiant aprūpinti gyventojus itin jautriais ir specifiniais COVID-19 testais, galinčiais aptikti virusą neturint jokių simptomų, ar prieš jiems pasireiškiant.

Pranešėja įsitikinusi, kad pasaulį kaustant COVID-19 pandemijai, itin reikalinga gyvybės mokslais paremtų verslų plėtra. Anot jos, tai padėtų vystytis naujoms idėjoms, galimybėms bei technologijoms, kurios pasitarnautų ne tik šiuo įtemptu periodu, bet ir su panašiais keblumais susiduriant ateityje.

„Pandemijos metu ypač svarbu, kad kuo daugiau įvairių sričių specialistų prisidėtų prie vakcinos kūrimo, testų tobulinimo, sveikatingumo ugdymo. Puikiai žinau, kaip sunku atrasti žmonių, pasiryžusių itin sparčiai tobulėti, stropiai dirbti, galbūt kartais net paaukoti asmeninius siekius, tačiau reikia prisiminti, kad tai darome dėl kilnių tikslų. Gyvybės mokslų sektoriuje visuomet laukiami įvairias sritis išmanantys specialistai, nes kuo daugiau skirtingų idėjų sulauksime, tuo didesnė tikimybė, kad sukursime vertingą, gyvybes gelbėjantį produktą“, – sako K.K. Gryga.

Pagrindinė trečiosios renginių ciklo dalies pranešėja taip pat yra pirmaujančios rizikos kapitalo fondo ir verslo akseleratoriaus „DreamIt Fund“ vadovaujanti partnerė bei vyriausioji investicijų direktorė, padėjusi įkurti „DreamIt Health“ bei įkūrusi „DreamIt Athena“ programą, orientuotą į verslą steigiančias moteris. K. K. Gryga padėjo įsteigti ir klestėti daugiau nei 200 kompanijų, kurių akcijų vertė – beveik 2 milijardai JAV dolerių.

„Dirbame su įvairių sektorių atstovėmis, tarp kurių yra ir gyvybės mokslais paremtus produktus kuriančių mokslininkių, tyrėjų, verslininkių, siekiančių užtikrinti sveikesnę visuomenės ateitį. Statistika rodo, kad tiek Lietuvoje, tiek Amerikoje verslus dažniau valdo vyrai, todėl platformos „Women in Biotech“ pagalba, kreipsiuosi į lietuves ir skatinsiu jas veikti, steigti verslus, orientuotus į gyvybės mokslų sektorių, realizuoti savo planus ir taip sukurti geresnę ateitį ne tik sau, bet ir šalies gyventojams“, – kalba K.K. Gryga.

Virtualių renginių ciklas „Women in Biotech“ vyksta rugsėjo 29 – spalio 20 dienomis. Iniciatyvos organizatoriai – Lietuvos biotechnologų asociacija (LBTA). Partneriai ir rėmėjai: JAV ambasada Lietuvoje, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), VšĮ „Versli Lietuva“, „Thermo Fisher Scientific“, Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centras.

Renginys nemokamas ir nekomercinis, tačiau registracija – būtina. Nuorodą registracijai galima rasti LBTA paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ arba internetiniame puslapyje winb.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.