„Nokia“ ir „Google“ paskelbė strateginę partnerystę dėl IT infrastruktūros

Suomijos telekomunikacijų įrangos gamintoja „Nokia“ trečiadienį pristatė penkerių metų strateginę partnerystę su „Google“, kurios pagrindu „Nokia“ perkels savo tradicinę IT infrastruktūrą – duomenų centrus, serverius ir įvairią programinę įrangą – į „Google Cloud“ debesų kompiuterijos infrastruktūrą.

 Suomijos telekomunikacijų įrangos gamintoja „Nokia“ trečiadienį pristatė penkerių metų strateginę partnerystę su „Google.<br> 123rf nuotr.
 Suomijos telekomunikacijų įrangos gamintoja „Nokia“ trečiadienį pristatė penkerių metų strateginę partnerystę su „Google.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2020, 10:49 AM

Partnerystė, dėl kurios susitarta tuo metu, kai visoje Europoje spartėja 5G ryšio tinklų diegimas, yra skirta „transformuoti „Nokia“ skaitmeninę infrastruktūrą“ ir pažymėti veiklos perėjimą prie „pirmosios debesimis pagrįstos“ IT strategijos, sakoma Suomijos grupės pranešime.

„Tikimasi, kad susitarimas ilgainiui smarkiai padidins veiklos efektyvumą ir leis sutaupyti sąnaudų dėl sumažėjusio nekilnojamojo turto pėdsako, aparatūros energijos suvartojimo bei sumažėjusių aparatūros pajėgumų pirkimo poreikių“, – pažymėjo „Nokia“.

Sutartis, kurios finansinės sąlygos nebuvo atskleistos, yra naujausias tokio masto susitarimas dėl debesų kompiuterijos paslaugų tarp Europos operatorių ir JAV milžinių.

„Google Cloud“ jau turi sudariusi susitarimus su prancūzų automobilių gamintoja „Renault“ ir telekomunikacijų operatore „Orange“, tuo tarpu „Amazon Web Services“ yra sudariusi susitarimą su „Volkswagen“, o „Microsoft“ – su Prancūzijos sveikatos ministerija.

Prancūzijos ir Vokietijos vyriausybės praėjusį birželį paskelbė apie projektą „Gaia X“, skirtą sukurti specialią Europos infrastruktūrą, kad žemynas galėtų patenkinti savo duomenų saugumo poreikius, jei Jungtinės Valstijos ir Kinija įsitrauktų į visapusišką prekybos karą.

„Nokia“ ir jos pagrindinėms varžovėms „Ericsson“ bei „Huawei“ tenka apie 80 proc. komercinių 5G tinklų pasaulyje.

Kinijos „Huawei“ įranga yra laikoma pirmaujančia pasaulyje kalbant apie naujos kartos ryšių technologijos diegimą, nors Europoje ir JAV šios įrangos naudojimas ribojamas dėl saugumo sumetimų, baiminantis, kad kinų žvalgybos tarnybos gali mėginti šnipinėti mobiliuosius duomenis. Pati bendrovė šiuos kaltinimus griežtai neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.