Pakistanas atblokavo prieigą prie programėlės „TikTok“

Pakistanas pirmadienį paskelbė atblokuojantis prieigą prie socialinių tinklų programėlės „TikTok“, gavus patikinimų, kad platforma moderuos turinį pagal vietinius įstatymus.

Pakistanas pirmadienį paskelbė atblokuojantis prieigą prie socialinių tinklų programėlės „TikTok“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pakistanas pirmadienį paskelbė atblokuojantis prieigą prie socialinių tinklų programėlės „TikTok“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2020, 3:37 PM

„Atblokuojame „TikTok“, gavę patikinimų iš vadovybės, kad ji blokuos visas anketas, pakartotinai įsitraukusias į nešvankybių ir amoralaus turinio skleidimą“, – teigiama Pakistano telekomunikacijų agentūros (PTA) pranešime.

„TikTok“ moderuos turinį pagal vietinius įstatymus“, – priduriama pranešime.

Anksčiau šį mėnesį agentūra buvo paskelbusi, kad uždraudžia prieigą prie populiarios kiniškos programėlės, pasigirdus daugybei nusiskundimų dėl joje skelbiamo vulgaraus turinio.

Tokio sprendimo imtasi po to, kai PTA dėl tos pačios priežasties prieš kelis mėnesius uždraudė transliacijų platformą „Bigo Live“ ir pagrasino užblokuoti „YouTube“.

Šalis taip pat neseniai paskelbė apie pažinčių programėlės „Tinder“ draudimą. Tokie žingsniai, aktyvistų teigimu, yra bandymas nutildyti internetu pateikiamą kritiką galingai šalies kariuomenei.

2012 metais Pakistane kelis mėnesius veikė lokalizuota „YouTube“ versija, platformą uždraudus, kai kilo protestai dėl joje pasirodžiusio filmo, laikyto įžeidžiamu musulmonų pranašui Mahometui.

Cenzūros lygis šalyje ėmė didėti tada, kai į valdžią atėjo ministras pirmininkas Imranas Khanas. Jis pareigas pradėjo eiti 2018 metais, po rinkimų, kuriuos sutepė kaltinimai kariuomenės kišimusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.