„Telia“ rezultatai: naujas rekordas, tūkstančiai naujų klientų ir IT paslaugų bumas

Lietuvos telekomunikacijų kompanijos „Telia“ pajamos trečiąjį šių metų ketvirtį, kaip ir tą patį ketvirtį prieš metus, išliko rekordiškai aukštos ir siekė 100,2 mln. eurų. Bendrovės EBITDA, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, pašoko 6,3 proc. – iki 35,5 mln. eurų. Tai yra didžiausias rodiklis nuo verslų apjungimo pradžios 2017 metais. Trečiojo ketvirčio pelnas buvo 15,1 mln. eurų ir per metus padidėjo 14,9 procento.

 „Telia“ pajamos trečiąjį šių metų ketvirtį, kaip ir tą patį ketvirtį prieš metus, išliko rekordiškai aukštos ir siekė 100,2 mln. eurų, teigiama pranešime spaudai.<br> 123rf iliustr.
 „Telia“ pajamos trečiąjį šių metų ketvirtį, kaip ir tą patį ketvirtį prieš metus, išliko rekordiškai aukštos ir siekė 100,2 mln. eurų, teigiama pranešime spaudai.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2020, 10:13 AM

Per devynis šių metų mėnesius „Telia Lietuvos“ pardavimai išaugo 2,9 proc. – iki 289,5 mln. eurų. Trijų ketvirčių EBITDA, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, per metus padidėjo 5,6 proc. ir pasiekė 101,8 mln. eurų, o grynasis pelnas per metus pakilo 3,3 proc. ir sudarė 39 mln. eurų. Tuo pačiu metu laisvieji pinigų srautai į viršų šoktelėjo 34,6 proc. – iki 63,9 mln. eurų.

„Karantinas patvirtino, kad mūsų strateginė kryptis – dėmesys klientams, paslaugų skaitmeninimas bei kokybė – yra teisinga ir bus plėtojama toliau. Dešimtys tūkstančių naujų privačių klientų, stipriai išaugusi paklausa kompiuterijos debesijos ir duomenų centrų sprendimams bei mūsų tinklo lyderystė suteikė stiprų augimo impulsą. Kartu su verslo efektyvumu jį sieksime išlaikyti, išnaudojant didžiausias mūsų stiprybes – „Telia1“ paslaugų vertes žmonėms ir lyderystę ruošiantis 5G ryšio diegimui Lietuvoje“, – sako įmonės vadovas Danas Strömbergas. Nuo rugpjūčio jis „Telia Company“ grupėje taip pat yra atsakingas už Lietuvos, Estijos bei Danijos rinkas.

Naujos IT sprendimų sutartys su privačiomis įmonėmis ir viešojo sektoriaus organizacijomis lėmė, kad devynių mėnesių pajamos iš IT paslaugų išaugo daugiau kaip penktadaliu – 21,8 procento. Nepaisant to, kad per karantiną buvo gerokai mažiau tiesioginių sporto transliacijų, TV paslaugų pardavimai taip pat augo dviženkliais skaičiais – 15,4 procento. Palyginamos pajamos iš mobiliojo ryšio paslaugų (neįskaičiavus mobiliųjų telefonų draudimo sąnaudų) per metus pakilo 4,7 procento.

Nuo liepos iki rugsėjo šiemet, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išankstinio mokėjimo mobiliojo ryšio paslaugos abonentų skaičius padidėjo 19 tūkst., o reguliaraus mokėjimo – 10 tūkstančių. Plačiajuosčio interneto ir televizijos paslaugų vartotojų skaičiai paaugo po 2 tūkstančius.

Namų ūkių, kurie pasinaudojo fiksuotojo ir mobiliojo ryšio paslaugas apjungiančio pasiūlymo „Telia1“ teikiamais pranašumais – daugiau spartos, daugiau duomenų ir daugiau TV turinio – skaičius viršijo 70 tūkstančių ir per metus padidėjo trečdaliu.

Nuolatinės investicijos į fiksuotojo ir mobiliojo ryšio tinklus išlaikė ir mobiliojo ryšio tinklo lyderystę: remiantis paskutiniais Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) matavimais, vidutinė „Telia“ 4G tinklo sparta yra didžiausia Lietuvoje ir siekia 83,3 Mb/s.

Bendros investicijos į tinklo modernizavimą per devynis šių metų mėnesius sudarė 37,3 mln. eurų. Daugiausia, 26,1 mln. eurų, skirta pagrindinio tinklo atnaujinimui bei šviesolaidinio ir mobiliojo ryšio tinklo plėtrai. Kasmet „Telia Lietuva“ Lietuvoje investuoja daugiau nei 50 mln. eurų ir yra viena didžiausių investuotojų šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.