Geros naujienos „Huawei“: JAV naikina kai kurias sankcijas

„Huawei“ prakeiksmas prasidėjo uždraudus prekiauti savo produkcija Jungtinėse Amerikos valstijose. Vėliau kompanijai uždrausta bendradarbiauti su JAV veikiančiomis įmonėmis. Galiausiai „Huawei“ prarado pagrindinį lustų tiekėją TSMC. Paskutinė „Kirin 9000“ lustų partija buvo naudojama „Mate 40“ serijoje. Tačiau, pasirodė „Financial Times“ pranešimas, kuriame užsimenama, kad JAV pagaliau leido „Huawei“ bendrauti su lustų gamintojais.

 Remiantis „Financial Times“, JAV Vyriausybė leido mikroschemas gaminančioms kompanijoms tiekti procesorius „Huawei“.<br>Zumapress / Scanpix nuotr.
 Remiantis „Financial Times“, JAV Vyriausybė leido mikroschemas gaminančioms kompanijoms tiekti procesorius „Huawei“.<br>Zumapress / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2020, 12:35 PM

Remiantis „Financial Times“, JAV Vyriausybė leido mikroschemas gaminančioms kompanijoms tiekti procesorius „Huawei“. Tačiau ne viskas taip tobula, kaip atrodo. Gamintojai galės tiekti procesorius „Huawei“ tik jei jie nėra skirti Kinijos technologijų milžinės 5G įrangos verslui.

Naujiena dar nėra oficiali. Paskutinį žodį tars JAV prekybos departamentas – ir tuo įsitikinsime tik tada, kai bus paskelbta jų oficiali pozicija šiuo klausimu.

Vis dėlto, net jei „Huawei“ sugebės susigrąžinti savo lustų tiekėjus, gamintojas negalės naudotis „Google“ paslaugomis, o tai yra dar viena didelė problema, su kuria susiduria „Huawei“.

Taip pat nežiugina „Kirin“ procesorių ateitis be 5G modemo. Tačiau taip toli į priekį mąstyti neverta. Jau vien švelnėjanti JAV pozicija yra geras ženklas „Huawei“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.