Neslūgstant JAV spaudimui, „Huawei“ parduoda pigių telefonų prekės ženklą „Honor“

Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinė „Huawei Technologies“ antradienį paskelbė pardavusi savo pigių telefonų liniją „Honor“ vidaus konsorciumui ir paaiškino, jog tai buvo būtina siekiant išvengti prekės ženklo žlugimo tuo metu, kai susiduriama su „milžinišku“ spaudimu tiekimo grandinėms, kurį skatina Jungtinių Valstijų sankcijos.

Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinė „Huawei Technologies“ antradienį paskelbė pardavusi savo pigių telefonų liniją „Honor“ vidaus konsorciumui.<br> Zuma Press / Scanpix nuotr.
Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinė „Huawei Technologies“ antradienį paskelbė pardavusi savo pigių telefonų liniją „Honor“ vidaus konsorciumui.<br> Zuma Press / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2020, 8:17 AM

„Honor“ įsigijo konsorciumas, vienijantis 40 bendrovių, įskaitant tarpininkus, platintojus ir kitas įmones, kurių verslo perspektyvos priklauso nuo prekės ženklo išlikimo, nurodė „Huawei“ ir konsorciumas atskiruose pranešimuose.

„Huawei“ savo pranešime paminėjo „milžinišką spaudimą“, su kuriuo susidūrė jos vartotojų įrangos verslas. Šis spaudimas yra susijęs su „techninių komponentų, kurie yra būtini mūsų mobiliųjų telefonų gamyboje, neprieinamumu“, nes Jungtinės Valstijos siekia atkirsti bendrovę nuo pasaulinės tiekimo grandinės.

Sandorio finansinės sąlygos nebuvo atskleistos.

„Šis įsigijimas yra į rinką orientuota investicija, kuri buvo atlikta siekiant išgelbėti „Honor“ gamybos grandinę“, – pareiškė pirkėjų konsorciumas, pasivadinęs „Shenzhen Zhixin New Information Technology“.

„Tai geriausias sprendimas siekiant apsaugoti „Honor“ vartotojų, pardavėjų, tiekėjų, partnerių ir darbuotojų interesus.“

„Huawei“ savo pranešime pabrėžė, jog „nebevaldys jokių naujosios bendrovės „Honor“ akcijų ir nedalyvaus jos verslo valdymo ar sprendimų priėmimo veikloje“.

Tačiau agentūra „Bloomberg“ rašo, jog kol kas neaišku, ar „Honor“, atsiskyrusi nuo „Huawei“, sugebės gauti prieigą prie amerikiečių technologijų.

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija teigia, jog „Huawei“ palaiko glaudžius ryšius su Kinijos vyriausybe ir kariuomene ir kad Pekinas bendrovės visame pasaulyje įdiegtą įrangą gali naudoti šnipinėjimui.

Ir Kinijos vyriausybė, ir pati bendrovė atmeta tokius kaltinimus ir sako, kad Jungtinės Valstijos iki šiol nepateikė jokių įrodymų, kuriais galėtų pagrįsti tokius įtarimus.

Tačiau D. Trumpo administracija pernai įtraukė „Huawei“ į „juodąjį“ sąrašą bendrovių, kurioms apribojo prieigą prie amerikiečių technologijų. Šiemet apribojimai buvo sugriežtinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?