Kompiuteriniai žaidimai – tik vaikų užsiėmimas? Sumos privers išsižioti

Turbūt nėra didžiulė paslaptis, kad brangiausios sporto komandos yra vertinamos ne milijonais, o milijardais dolerių. Žinoma, kad dauguma už jų yra už Atlanto. Tokių sporto milžinų, kaip „Lakers“, „Knicks“, „Cowboys“ ar Madrido „Real“ vertės viršija net 4-uris milijardus dolerių – tačiau kaip tos sumos atrodo elektroniniame sporte? Nes neretai profesionalaus sporto komandos ir ten yra prikišusios savo nagus. Kaip ir kiekvienais metais, „Forbes“ žurnalas atlieka tyrimą, kurio metu įvertina elektroninio sporto situaciją ir pristato brangiausių komandų dešimtuką.

 Kaip ir kiekvienais metais, „Forbes“ žurnalas atlieka tyrimą, kurio metu įvertina elektroninio sporto situaciją ir pristato brangiausių komandų dešimtuką.<br> 123rf nuotr.
 Kaip ir kiekvienais metais, „Forbes“ žurnalas atlieka tyrimą, kurio metu įvertina elektroninio sporto situaciją ir pristato brangiausių komandų dešimtuką.<br> 123rf nuotr.
  „Team SoloMid“ komandos vertė šiais metais pakilo iki daugiau nei 410 milijonų dolerių.
  „Team SoloMid“ komandos vertė šiais metais pakilo iki daugiau nei 410 milijonų dolerių.
Daugiau nuotraukų (2)

Rokas Gaidys

Dec 7, 2020, 3:11 PM

Visą situaciją šiek tiek pakoregavo COVID-19 pandemija (reikėjo žaisti tuščiose arenose), tačiau į sąrašo viršų pakilo Los Andžele įsikūrusi „Team SoloMid“, kurios vertė šiais metais pakilo iki daugiau nei 410 milijonų dolerių. Išvis, visas penkias pirmąsias sąrašo vietas užima Š.Amerikos komandos – ir tik šeštoje vietoje jau galima pamatyti P.Korėjos milžinę „GenG“, kuri yra vertinama 185 milijonais dolerių.

Tuo tarpu iš Europos sąraše galime išvysti tik didžiausią senojo žemyno esporto komandą „G2 Esports“, kuri yra vertinama 175 milijonais JAV dolerių. Žemiau pateikiame visą dešimtuką:

Brangiausios esporto komandos pasaulyje Komanda Vertė milijonais JAV dolerių „Team SoloMid“ 410 „Cloud9“ 350 „Team Liquid“ 310 „FaZe Clan“ 305 „100 Thieves“ 190 „Gen.G“ 185 „Enthusiast Gaming“ 180 „G2 Esports“ 175 „NRG Esports“ 155 „T1“ 150

Sąraše taip pat yra keletas naujokų – tai yra P. Korėjos esporto komanda „T1“, kuri dar prieš pora metų pakeitė pavadinimą iš „SKT T1“. Taip pat dar kelios naujos franšizės įlipo į brangiausių komandų dešimtuką – „FaZe Clan“, „NRG Esports“ ir didžiausia šių metų staigmena „Enthusiast Gaming“. Pastarieji dar šiais metais įsigijo „Omnia Media“, kuri po savo sparnu yra priglaudusi tokius „Twitch.tv“ turinio kūrėjus kaip „Shroud“, „Mr. Beast“ ar „Pokimane“. Įdomiausia yra tai, kad šioje franšizėje iš 95 milijonų dolerių sugeneruoto pelno tik beveik 6 procentai yra būtent iš esporto.

Taigi, sąraše yra nemažai naujų komandų, kurių vertė turėtų tik augti ateityje. Keista jame nematyti puikiai Europoje žinomų „Fnatic“, kurie pernai jame užėmė 6-tąją vietą. Galbūt tai lėmė ne tik COVID-19 pandemija, bet ir ne tokie sėkmingi metai turnyruose? Kad ir kaip ten bebūtų, reikia tikėtis, kad kitais metais dešimtuke išvysime ir daugiau komandų iš senojo žemyno, o ne tik Š.Amerikos dominavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.