Prezidentas pasveikino VU studentus laimėjus „iGEM“ konkurso didįjį prizą

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro studentus laimėjus didžiausio tarptautinio sintetinės biologijos „iGEM“ konkurso didįjį prizą. Vilniečiai aplenkė 250 stipriausių pasaulio universitetų komandų.

 Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Vilniaus universiteto Gamtos mokslų centro studentus laimėjus didžiausio tarptautinio sintetinės biologijos „iGEM“ konkurso didįjį prizą. <br> T. Bauro / VU GMC nuotr.
 Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Vilniaus universiteto Gamtos mokslų centro studentus laimėjus didžiausio tarptautinio sintetinės biologijos „iGEM“ konkurso didįjį prizą. <br> T. Bauro / VU GMC nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2020, 4:55 PM, atnaujinta Dec 9, 2020, 12:12 PM

„Didžiuojuosi jumis, įveikusiais geriausių pasaulio universitetų komandas. Esate pasaulinio lygio talentai, kurių sėkmė nebūna atsitiktinė. Jūs įrodėte, kad Lietuva gali lyderiauti pasaulyje gyvybės mokslų srityje“, – sveikindamas „Vilnius-Lithuania iGEM“ komandos jaunuosius mokslininkus sakė prezidentas.

Į universitetinę komandą suburiami studentai konkursą laimi antrą kartą (pirmąjį – 2017 metais). Pasak šalies vadovo, tai tik patvirtina faktą, kad mūsų šalies aukštojo mokslo institucijos pajėgios išugdyti geriausius pasaulio protus.

„Tikiu, kad nugalėtojų titulas dar nekart grįš į Lietuvą. Sveikinu su įspūdingu laimėjimu ir tikiu, kad tai – naujo etapo pradžia, o ateityje laukia dar ne viena sėkmės istorija, kuri garsins jus ir Lietuvą“, – kalbėjo prezidentas.

Šių metų „Vilnius-Lithuania iGEM“ komanda, kuriai vadovavo 4 kurso studentė Ieva Lingytė, konkurse pristatė projektą „FlavoFlow“, kuriame nagrinėjama egzogeninių žuvų infekcijų tema. Susitikime studentai pristatė savo darbą prezidentui, kuris domėjosi jo tolesnės plėtros ar pritaikymo galimybėmis. Vėliau vykusioje diskusijoje šalies vadovas domėjosi, kaip komandos nariai vertina studijas Lietuvoje, ar sieja savo ateities planus su Tėvyne.

Šalies vadovas pabrėžė, kad mokslo tiriamoji ir eksperimentinė plėtra – visos šalies sėkmės garantas. Prezidento teigimu, svarbu sukurti talentingiems jaunuoliams palankias sąlygas tobulėti ir siekti gyvenimo tikslų Lietuvoje. Tai turi tapti vienu iš pagrindinių Lietuvos mokslo sistemos tikslų.

Nuo prezidento komandai buvo įteikta Lietuvos istorinė vėliava.

„iGEM“ konkursas vyksta nuo 2004-ųjų, pastaraisiais metais jame dalyvauja per 6500 dalyvių iš daugiau nei 40 pasaulio šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.