Kauniečiai sukūrė virtualų lenktynių simuliatorių

Saugūs miestų gatvėse ir kupini lenktynių adrenalino virtualioje realybėje – pasinerti į algoritmų sugeneruojamą potyrių pasaulį siūlo kauniečiai Jonas Paulauskas ir Paulius Paražinskas, vystantys platformą „Most Realistic“. Tiesa, standartinės patogios kompiuterinių žaidimų kėdės jiems svetimos – virtualią realybę ir unikalius inžinerinius sprendimus įdarbinę startuolio įkūrėjai siūlo atsidurti tikrame lenktyniniame automobilyje kvapą ir saugos diržų spaudimą specialioje judančioje platformoje, nukeliančioje į lenktynių dulkių ragavusį bolidą.

 Kurti šią technologiją vaikinai ėmėsi patys išbandę lenktynininkų duonos.<br> Kūrėjų nuotr.
 Kurti šią technologiją vaikinai ėmėsi patys išbandę lenktynininkų duonos.<br> Kūrėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2020, 10:38 AM

„Gaminame lenktynių simuliatorius – nuo mažiausių atskirų komponentų, tokių kaip pedalai ar vairas, iki pačios judėjimo platformos ir pilno simuliatoriaus, kurio pagalba mūsų klientai gali pramogauti, bei treniruoti savo vairavimo įgūdžius, būdami namuose“, – platformą pristato J. Paulauskas.

Kurti šią technologiją vaikinai ėmėsi patys išbandę lenktynininkų duonos. Įveikę ne vieną trasą kauniečiai suprato, kad saugesnių būdų patenkinti adrenalino poreikį, jei domiesi automobiliais, nėra, o kompiuteriniams simuliaciniams žaidimams pritrūksta sąsajų su tikrove.

„Esame dideli automobilių gerbėjai, todėl autosportas niekada nebuvo svetimas, supažindinęs mus ir su įvairių sportinių automobilių taisymo ar net konstravimo procesais. Pavertę tikrą sportinį automobilį simuliatoriumi, sulaukėme labai didelio susidomėjimo, o visa tai virto verslo modeliu, kuris pritraukė partnerių bei investuotojų dėmesį“, – verslo pradžią prisimena „Most Realistic“ bendraįkūrėjas.

Gimusiai idėjai prototipą sukūrę kauniečiai išbandė didžiausiame Tenerifės prekybos centre „Siam Mall“, kur ir sulaukė didžiulio lankytojų antplūdžio bei įsitikino, kad idėją verta plėtoti ir toliau. Startuolis verslo modelį tobulino Kauno mokslo ir technologijų parko verslo pre-akceleravimo programoje „EVOLUT 4.0“.

„Prie mūsų simuliatorių projekto prisijungė įvairūs inžinieriai, medžiagų atsparumo tyrėjai ir technologijų kūrėjai iš įvairių Lietuvos universitetų. Fizinę platformą ir į virtualią realybę nukeliančią programą išbando žaidimų bendruomenės ir realūs Europos bei JAV lenktynininkai. Pats startuolis pritraukė investicijų iš Lietuvoje ir Lenkijoje veikiančių įmonių grupės, tai padės plėsti rinkos geografiją“, – viliasi J. Paulauskas.

Pernai startuolio komanda „Kauno startuolių“ programos finale pripažinta viena iš įtakingiausių ekosistemoje ir pelnė antrąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.