Lietuva turi savo „League of Legends“ čempioną

Praėjusį sekmadienį vyko „League of Legends“ dvikovų čempionatas „Red Bull Solo Q“. Čia dėl čempiono titulo kovėsi aštuoni žaidėjai, atrankose įveikę beveik 900 oponentų. Finalas pateikė nemažai netikėtumų, tačiau baigėsi vieno iš favoritų – 1Alone (dar žinomo kaip Zty) pergale. Antrąją vietą užėmė 2xg (dar žinomas kaip DoubleG), o trečiąją – Yashiro.

 Praėjusį sekmadienį vyko „League of Legends“ dvikovų čempionatas „Red Bull Solo Q“. Čia dėl čempiono titulo kovėsi aštuoni žaidėjai, atrankose įveikę beveik 900 oponentų.
 Praėjusį sekmadienį vyko „League of Legends“ dvikovų čempionatas „Red Bull Solo Q“. Čia dėl čempiono titulo kovėsi aštuoni žaidėjai, atrankose įveikę beveik 900 oponentų.
Finalas pateikė nemažai netikėtumų, tačiau baigėsi vieno iš favoritų – 1Alone (dar žinomo kaip Zty) pergale.
Finalas pateikė nemažai netikėtumų, tačiau baigėsi vieno iš favoritų – 1Alone (dar žinomo kaip Zty) pergale.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 15, 2020, 2:52 PM, atnaujinta Dec 15, 2020, 2:55 PM

Burtai nulėmė tai, kad du finalo favoritai – 1Alone (AKA Zty) ir SauliusLukošius – atsidūrė visiškai priešinguose ketvirtfinalių kovų galuose. Todėl nemaža dalis išmanančių žiūrovų būtent juos ir tikėjosi išvysti finale. Tačiau ketvirtfinaliai pateikė staigmenų.

Pirmoji jų buvo netikėtas Sauliaus pralaimėjimas nofui. Paskutiniu metu itin daug gyvai transliuojantis Saulius žaidėjų akyse tapo tarsi Lietuvos „League of Legends“ ambasadoriumi.

Antrąja staigmena tapo 2xg (AKA DoubleG) įgūdžiai. Nors šio esporto gerbėjai ir žinojo, kad jis žaidė vienoje stipriausių Europos ekipų „Fnatic“, tačiau niekas nesitikėjo tokios čempionų pasirinkimų įvairovės. Be to, jau nuo pat pradžių šis žaidėjas pasižymėjo šaltais nervais ir puikiais įgūdžiais.

Nežinantiems – truputis bazinių žinių apie minėtus čempionų pasirinkimus. Žaidėjai dažniausiai renkasi vieną ar du čempionus, kurie tinka įvairiausiose situacijose, o tuo pačiu – ir kovoti su spėjamu oponento pasirinkimu. Žaidžiant prieš BOT (dar vadinamos AD CARRY) pozicijos žaidėjus blokuojami Lucian, Caitlyn, Kalista, o žaidžiant prieš MID pozicijos žaidėjus blokuojami Irelia, Azir, Orianna, Cassiopeia.

Taigi, jau po pirmųjų raundų 2xg pradėjo rinktis pakankamai netradicinius čempionus – Nasus, Kindred, Tahm Kench, Lux – ir tai jam padėjo nukeliauti iki pat finalo. Pastarojo pradžia buvo itin netikėta, nes pirmame raunde pasirinkęs Nasus 2xg įveikė varžybų favoritą 1Alone. Tačiau antrame ir trečiame raunduose pastarasis atsitokėjo nuo siurprizų ir pažabojo savo oponentą. Įdomu tai, kad po interviu su čempionu paaiškėjo, jog 1Alone tikėjo, kad laimės čempionatą dar iki atrankinių žaidimų.

Daugelio smalsumą sužadinęs naujokas Kurbsen, ketvirtfinalio taip ir neįveikė. Kitą vertus, jo oponentu šioje partijoje tapo 2xg. Tačiau Kurbsen parodė, kad ir jaunas, patirties dar stokojantis, bet daug dirbantis bei talentingas žaidėjas turi šansų kilti aukštai – galbūt kitais metais tai įkvėps dar daugiau žaidėjų siekti „Red Bull Solo Q“ čempiono titulo.

Na, o organizatoriai savo ruožtu atsiprašo visų – ir žiūrovų, ir žaidėjų – už techninius nesklandumus ir pažada kitais metais pasitempti tiek, kad su jais nebetektų susidurti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.