Vėl buvo sutrikęs „Google“ elektroninio pašto veikimas

Interneto milžinės „Google“ elektroninio pašto sistema „Gmail“ antradienį patyrė naujų „reikšmingų“ sutrikdymų – praėjus vos parai po šios bendrovės paslaugų milžiniško masto sutrikimo visame pasaulyje.

 Interneto milžinės „Google“ elektroninio pašto sistema „Gmail“ antradienį patyrė naujų „reikšmingų“ sutrikdymų<br> 123rf nuotr.
 Interneto milžinės „Google“ elektroninio pašto sistema „Gmail“ antradienį patyrė naujų „reikšmingų“ sutrikdymų<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2020, 8:57 AM

„Google“ pranešime sakoma, kad „Gmail“ darbas buvo atkurtas prieš vidurnaktį Grinvičo (trečiadienį 2 val. Lietuvos) laiku, praėjus maždaug pustrečios valandos nuo pirmųjų skundų dėl sutrikimų.

„Atsiprašome dėl nepatogumų ir dėkojame už jūsų kantrybę ir tęsiamą paramą, – pridūrė „Google“. – Prašome neabejoti, kad sistemos patikimumas yra „Google“ pagrindinis prioritetas, ir mes nuolat tobuliname, kad mūsų sistemos būtų geresnės.“

„Google“ neatskleidė paveiktų vartotojų skaičiaus ir konkrečios sutrikimų priežasties.

„Gmail“ sutrikimas paveikė „reikšmingą vartotojų aibę“, sakoma bendrovės pranešime.

Vartotojai skundėsi gaunantys pranešimų apie klaidas, sulėtėjusiu sistemos darbu ir kitokiu neįprastu sistemos veikimu, pažymėjo „Google“.

Pirmadienį didžiulis gedimas laikinai sutrikdė populiarias „Google“ paslaugas, įskaitant „Gmail“ ir dalijimosi vaizdo įrašais platformą „YouTube“. Šie riktai sujaukė nuotolinį mokymąsi, darbą ir pramogas žmonėms, tapusiais labiau priklausomais nuo šių paslaugų siaučiant koronaviruso pandemijai.

Kalifornijoje, kur įsikūrusi „Google“ būstinė, apie 14 val. 30 min. vietos (trečiadienį 0 val. 30 min. Lietuvos) laiku, per patį naujo sutrikimo piką, apie 17 tūkst. žmonių pranešė apie sutrikusį „Gmail“ darbą, nurodė tinklalapis „Downdetector“.

Kitos „Google“ paslaugos, įskaitant „YouTube“, žemėlapių programėlę „Maps“ ir paieškos sistemą, atrodė veikiančios kaip įprasta.

Pirmadienį didelio masto sutrikimas truko apie 45 minutes.

Paslaugos, kurių vartotojai turi registruotis prie savo paskyrų, įskaitant „YouTube“ ir „Gmail“, patyrė „didesnį klaidų skaičių“ nei įprasta, o vartotojai neturėjo galimybės prisijungti, sakoma „Google“ pranešime apie pirmadienio riktą.

„Google“ pažymėjo, kad tas sutrikimas paveikė „daugumą vartotojų“.

Interneto paslaugos, kurios ir anksčiau buvo plačiai vartojamos, šiemet tapo dar svarbesnės per COVID-19 pandemiją, milijonams žmonių dirbant ir mokantis iš namų.

Interneto paslaugų tiekėjų darbo sutrikdymai nėra neįprasti. Interneto prekybos milžinės „Amazon“ padalinys „Amazon Web Services“ (AWS), besispecializuojantis teikti debesijos paslaugas verslo įmonėms ir asmenims, lapkritį taip pat patyrė didelio masto techninį sutrikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.