„Age Of Empires 2“ sulaukė papildymo: štai ką gausime po 22 metų laukimo

Turbūt daugeliui pagalvojus apie klasikinius strateginius žaidimus, pirmiausia į galvą šauna „Stronghold“ ar „Age of Empires“. Būtent pastarojo žaidimo antroji dalis pernai sulaukė atnaujintos „Age Of Empires 2: Definitive Edition“ versijos – ir panašu, kad „Microsoft“ neskuba išleisti naujos šios franšizės dalies, o po truputį bando prikelti senuosius žaidimus antram gyvenimui. Nes pagaliau, po beveik 22 metų pertraukos, pasirodys pirmasis šio klasikinio vaizdo žaidimo papildinys.

 Pagaliau, po beveik 22 metų pertraukos, pasirodys pirmasis  „Age Of Empires 2“ papildinys.
 Pagaliau, po beveik 22 metų pertraukos, pasirodys pirmasis „Age Of Empires 2“ papildinys.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2020, 4:59 PM

Šią savaitę buvo pranešta, kad jau kitų metų pradžioje pasirodo pirmasis papildinys. Jis vadinsis „Lord Of The West“ ir pridės keletą naujų civilizacijų ar naujų istorijos misijų. Trumpai tariant, „Age Of Empires 2“ bus papildyta daugybe naujo turinio, kuris visas, panašu, bus susijęs su Europa. Dvi naujosios civilizacijos bus Burgundija ir Sicilija, kurios abi turės savas technologijas ir architektūrą. Pavyzdžiui, Burgundija turės net visai naują karių klasę.

Taip pat žaidimą papildys dar 3 istorinės misijos. Viena iš jų – „Edward Longsharks“ – nukels į viduramžių Angliją. Kitoje – „The Grand Dukes of the West“ – žaidėjas kontroliuos Burgundijos pajėgas, ir sieks atsiskirti nuo Prancūzijos ir jos išprotėjusio karaliaus. Trečiojoje – „The Hautevilles“ – bus pasakojama Sicilijos istorija ir joje veiksmas vyks XI amžiaus Italijoje, kurioje siciliečiai bandys įkurti pačią tolerantiškiausią ir rafinuočiausią karalystę visoje viduramžių Europoje.

Šis papildymas pasirodys jau sausio 26-tą dieną ir bus prieinamas tik asmeninių kompiuterių naudotojams – tačiau panašu, kad jam susilaukus populiarumo, ateityje galime sulaukti ir daugiau įvairių atnaujinimų.

Naujasis papildinys kainuose 10 eurų. Beje, jo žaidimų pirmiausia reikės turėti pačią „Age of Empires 2: Definitive Edition“ versiją, kuri šiuo metu „Steam“ platformoje kainuoja apie 20 eurų.

Yra ir Lietuva

Lrytas.lt primena, kad „Age of Empires 2: Definitive Edition“ galima žaisit ir už Lietuvą – mūsų šaliai atskira kampanija nėra sukurta, bet žaidžiant galima pasirinkti lietuvių civlizaciją.

Atsižvelgiant į kiekvienos tautos istorinį kontekstą, „Age of Empires“ žaidime jai suteikiamos specifinės ir unikalios savybės. AoE II:DE versijoje lietuviai apibūdinami kaip „kavalerijos ir vienuolių civilizacija“ – internautai spėja, kad tokie sprendimai priimti atsižvelgus į Žalgirio mūšį ir paskutiniųjų pagonių statusą Europoje (vienuoliai AoE erdvėje yra religiniai koviniai vienetai, ne itin griežtai siejami su konkrečia konfesija).

Taip pat lietuviai startuoja kampaniją su didesnėmis aukso atsargomis, ietininkai ir pėstininkai juda 10 proc. greičiau, o unikalus lietuvių kovinis vienetas – leitis. Unikaliomis lietuvių technologijomis paskirtos fortai ir skydų siena, o komandinis privalumas – vienuolynai veikia 20 proc. greičiau.

Lietuviški kariai į žaidėjo nurodymus taip pat reaguoja atsakydami lietuviškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.