Globalios Lietuvos apdovanojimų laureatais tapo šalies kosmoso pramonės pionieriai

Sausio 4 d, pirmadienį, paskelbti pirmieji Globalios Lietuvos apdovanojimų laureatai. Už lietuviškų idėjų proveržį pasaulyje yra apdovanoti „NanoAvionics“ įkūrėjai Vytenis Buzas ir Linas Sargautis.

Už lietuviškų idėjų proveržį pasaulyje yra apdovanoti „NanoAvionics“ įkūrėjai Vytenis Buzas (nuotraukoje) ir Linas Sargautis.<br>T.Bauro nuotr.
Už lietuviškų idėjų proveržį pasaulyje yra apdovanoti „NanoAvionics“ įkūrėjai Vytenis Buzas (nuotraukoje) ir Linas Sargautis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2021, 4:00 PM

„NanoAvionics“ yra pirmoji lietuviška kosmoso technologijų įmonė, kurianti ir tiekianti naujos kartos nanopalydovų sistemų sprendimus, vystanti naujus kosminių technologijų produktus. Biurus Lietuvoje, Jungtinėje Karalystėje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose turinti įmonė per pastaruosius kelerius metus įvykdė daugiau nei 75 sėkmingas palydovų misijas ir komercinius projektus.

Šiais metais „NanoAvionics“ pasirašė bendradarbiavimo sutartis su kosmoso rinkos gigantais NASA, „Exolaunch“, „Sen“. Įmonė sukūrė ir pirmąjį lietuvišką žemės palydovą „LituanicaSAT-1“. Pasaulinėje kosmoso industrijoje „NanoAvionics“ direktorius Vytenis Buzas įvardijamas kaip vienas iš idėjinių lyderių šalia „SpaceX“ vadovo Elono Musko, kurių darbus reikia stebėti 2021 metais.

Kategorijos už lietuviškų idėjų proveržį pasaulyje nominantai – taip pat įdomios globalios lietuvių sėkmės istorijos:

  • Danielius Stasiulis ir Ervinas Rimdeika – „BitDegree“ bendraįkūrėjaiap
  • Henrikas Rapolas Urbonas, Simona Andrijauskaitė ir Domas Labokas – „Interactio“  bendraįkūrėjai
  • Ieva Vaitkevičiūtė – „Mindletic“ įkūrėja ir direktorė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.