Milžiniškas varveklis užgriuvo ant turistų: vienas žuvęs, trys – ligoninėje

Praėjusį ketvirtadienį (sausio 7 d.) Rusijos rytuose sugriuvus milžiniškam užšalusiam kriokliui, žuvo vienas turistas, o dar trys buvo paguldyti į ligoninę su sunkiais sužalojimais, rašoma naujienų pranešimuose.

 Vadinamasis Caro varveklis kiekvieną žiemą pritraukia šimtus turistų.<br> L. Pazininos nuotr.
 Vadinamasis Caro varveklis kiekvieną žiemą pritraukia šimtus turistų.<br> L. Pazininos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-14 08:36

Keturi turistai ketvirtadienį buvo tarp dešimčių Rusijos Viliučinskio krioklio lankytojų – žiemos turizmo traukos objekto, vadinamo Caro varvekliu. 40 metrų aukščio ledo bokštas staiga sugriuvo ir keturis žmones kelias valandas įkalino po ledu.

Remiantis Rusijos ekstremalių situacijų ministerijos pranešimu, sraigtasparniu į įvykio vietą išskrido daugiau nei 40 gelbėtojų – tačiau jiems atvykus, vienas žmogus jau buvo miręs. Kiti, įskaitant paauglį berniuką, su sunkiais sužalojimais buvo skubiai evakuoti į ligoninę.

Viliučinskio krioklys yra Kamčiatkos pusiasalyje, tolimuosiuose Rusijos rytuose. Pusiasalyje egzistuoja apie 160 ugnikalnių, iš kurių 29 vis dar veikia. Daugelį iš jų dengia ledo kepurės. Šiam ledui šiltesniu oru tirpstant, vanduo veržiasi per kalnus, ir kartais susidaro tokie kriokliai, kaip ir Viliučinskio krioklys. Žiemą, kai vanduo vėl užšąla, kriokliai tampa aukštu, sustingusiu gamtos paminklu. Vadinamasis Caro varveklis kiekvieną žiemą pritraukia šimtus turistų, skelbia „Siberian Times“.

Šiuo metu niekas nežino, kas sukėlė šių metų mirtiną griuvimą. Remiantis Rusijos žiniasklaidos pranešimais, gali būti, kad dėl netoliese nutikusios sniego lavinos ledo luitas galėjo atsilaisvinti, tačiau ši teorija dar nepatvirtinta. Vyksta incidento tyrimas.

Parengta pagal „Live Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.