„Vinted“ iš „Baltnetos“ nuomojasi pustrečio šimto serverių

Vieną didžiausių duomenų centrų infrastruktūrų šalyje valdanti bendrovė „Baltneta“ teiks dedikuotų serverių nuomos ir kolokacijos paslaugas didžiausiai Europoje internetinei naudotų mados prekių prekybos platformai „Vinted“. Pasirašytos 3 metų sutarties vertė siekia 1,5 mln. eurų.

 Vieną didžiausių duomenų centrų infrastruktūrų šalyje valdanti bendrovė „Baltneta“ teiks dedikuotų serverių nuomos ir kolokacijos paslaugas didžiausiai Europoje internetinei naudotų mados prekių prekybos platformai „Vinted“.<br> 123rf nuotr.
 Vieną didžiausių duomenų centrų infrastruktūrų šalyje valdanti bendrovė „Baltneta“ teiks dedikuotų serverių nuomos ir kolokacijos paslaugas didžiausiai Europoje internetinei naudotų mados prekių prekybos platformai „Vinted“.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2021, 9:49 AM, atnaujinta Feb 1, 2021, 10:59 AM

„Vinted“ sėkmės istorijba yra išskirtinė Europos mastu. Tai, kad ši bendrovė patiki savo infrastruktūra rūpintis šalyje veikiančioms įmonėms rodo, jog vietos duomenų centrų valdytojai niekuo nenusileidžia konkurentams užsienyje ir gali suteikti tarptautinio lygio paslaugas. Džiaugiamės, kad turėsime galimybę prisidėti prie svarbaus „Vinted“ plėtros etapo“, – teigia bendrovės „Baltnetos komunikacijos“ generalinis direktorius Modestas Ancius.

„Vinted“ iš įmonės išsinuomos iš viso 246 serverius, kurių dalis bus įrengta duomenų centre, kur šiuo metu jau yra talpinama 370 „Vinted“ serverių. Užbaigus projekto diegimo darbus įmonė bus atsakinga už nepertraukiamą 450 serverių darbą.

Nauji techniniai pajėgumai „Vinted“ padės kasdien aptarnauti daugiau vartotojų ir padidins atliekamų sandorių skaičių. Šiuo metu „Vinted“ iš viso veikia 13-oje rinkų.

„Praėjusiais metais žengėme į naujas rinkas – Italiją, taip pat išsiplėtėme Nyderlanduose. Esame susitelkę į tai, kad mūsų didesnė nei 37 mln. vartotojų bendruomenė galėtų sklandžiai parduoti ir pirkti savo nebenaudojamus daiktus ir taip prikelti juos antram gyvenimui. Patikimai veikiantys ir saugūs techniniai sprendimai yra svarbi to dalis“, – sako Mantas Mikuckas, „Vinted“ vykdomasis direktorius.

Duomenų centras, kuriame bus įrengti „Vinted“ serveriai, turi „Uptime Institute“ „Tier 3 Facility“ ir „Tier 3 Design“ lygio sertifikatus, į jo plėtrą bendrovė 2019 m. investavo apie 3 mln. eurų. Šiame duomenų centre iš viso gali būti talpinama iki 4,4 tūkst. serverių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.