Naujausias JAV oro pajėgų naikintuvas pakilo pirmajam skrydžiui Gali pasigirti greičiausiu pasaulyje misijos kompiuteriu ir kitais pažangiais sprendimais

Naujausias „Boeing“ naikintuvas pirmą kartą pakilo vasario 2 d. Po sėkmingo pirmojo bandomojo F-15EX skrydžio, aviacijos ir kosmoso kompanija pradės šių naikintuvų pristatymą į JAV oro pajėgas, pradedant dviem lėktuvais vėliau šį ketvirtį.

 Įspūdingas F-15EX pakilimas nepaliko abejonių, kad šis naujas naikintuvas gali būti naudingas JAV oro pajėgoms ir kitoms tarptautinėms oro pajėgoms.<br> „Boeing“ nuotr.
 Įspūdingas F-15EX pakilimas nepaliko abejonių, kad šis naujas naikintuvas gali būti naudingas JAV oro pajėgoms ir kitoms tarptautinėms oro pajėgoms.<br> „Boeing“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-11 22:25, atnaujinta 2021-02-12 09:07

„Boeing“ pasidalino informacija apie naujausią savo lėktuvą ir jo 90 minučių skrydį iš Sent Luiso Lamberto tarptautinio oro uosto Misūryje.

„Sėkmingas skrydis įrodo reaktyvinio lėktuvo saugumą ir pasirengimą prisijungti prie mūsų šalies naikintuvų parko“, – sakė „Boeing“ viceprezidentas ir F-15 programų vadovas Pratas Kumaras.

Įspūdingas F-15EX pakilimas nepaliko abejonių, kad šis naujas naikintuvas gali būti naudingas JAV oro pajėgoms ir kitoms tarptautinėms oro pajėgoms.

F-15EX išsiskiria skaitmeniniu lėktuvo korpuso dizainu ir pasirengimu atviroms misijoms. Skaitmeninė naikintuvo šerdis taps bandomuoju modeliu būsimoms technologijoms įterpti. Šis naujausias naikintuvas gali pasigirti tiesioginio skrydžio valdymu, visiškai nauja skaitmenine kabina, moderniu AESA radaru ir greičiausiu pasaulyje misijos kompiuteriu ADCP-II.

Be to, jame yra karinė elektroninė sistema, galinti pagerinti misijos efektyvumą ir išgyvenamumą.

Reaktyvinio lėktuvo kūrimo sutartis buvo pasirašyta 2020 m. liepą. Siekiama, kad ateityje JAV oro pajėgose būtų net 144 F-15EX reaktyviniai lėktuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.