„Telia“ Lietuvoje pristatė eSIM paslaugą

„Telia“ Lietuvoje pristatė eSIM paslaugą, kuri veikia naudojant pažangiausią – VoLTE technologiją. Pasaulyje įsibėgėjanti technologija ir Lietuvoje turi didžiulį potencialą, nes iki šiol eSIM naudojosi vos keli procentai žmonių, nors telefoną laikrodyje norėtų turėti net kas trečias gyventojas, rodo tyrimas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2021, 4:01 PM

Lietuvoje startuojanti „Telia“ eSIM paslauga leis išmaniajame laikrodyje naudotis tuo pačiu numeriu, kaip ir telefone. Šis paslauga pirmiausiai veiks tik su „Samsung“ išmaniausiais telefonais ir laikrodžiais, o artimiausioje ateityje planuojama su eSIM pasiūlyti ir kitų gamintojų įrenginius.

„Žmonės jau sunkiai įsivaizduoja gyvenimą be telefono ir bijo net išeiti iš namų be išmaniojo kišenėje. Tačiau eSIM paslauga su išmaniuoju laikrodžiu leis perimti daugumą telefono funkcijų“, – sako „Telia“ Įrangos vadovas Aurimas Karnejevas.

Pasak jo, šio operatoriaus eSIM paslauga rinkoje išsiskirs ne tik dėl aukščiausios pokalbių kokybės, kurią užtikrina VoLTE technologija, bet ir dėl lengvo paslaugos užsakymo bei valdymo.

„Samsung“ išmaniuosius laikrodžius turintys ar įsigiję mūsų klientai užsisakyti eSIM gali tiesiog prijungę laikrodį prie telefono ir per „Galaxy Wearable“ programėlę prisijungę prie paslaugų savitarnos. Taigi jiems nereikia eiti į saloną ar laukti paslaugos aktyvavimo. eSIM paslauga per mėnesį kainuos 5,9 euro, o pirmi šeši mėnesiai – nemokami.

Lietuviai laukia eSIM – tyrimas

Kaip rodo operatoriaus užsakymu atlikta reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa, eSIM paslauga išmaniajam laikrodžiui šiuo metu naudojasi vos 2 proc. žmonių, tačiau atvirumas paslaugai didelis – net trečdalis respondentų įvardijo, kad norėtų ja naudotis.

Apskritai apie eSIM žino 3 iš 10 apklausos dalyvių, antra tiek yra girdėję jos pavadinimą. Paslauga geriau žinoma jaunesniems, 24–35 metų, tyrimo dalyviams bei jau turintiems išmanųjį laikrodį.

Žinančiųjų apie eSIM dažniausiai minimos naudos – tai, kad su šia paslauga laikrodis gali pakeisti telefoną (23 proc.), taip pat sportuojant, keliaujant ir leidžiant laisvalaikį gamtoje (15 proc.) bei laikrodis tampa patogia bendravimo priemone (13 proc.).

Pats išmanusis laikrodis jį turintiems žmonėms reikalingas ne tik perskaityti gautiems pranešimams (46 proc.), atsiliepti į skambučius ir skambinti (31 proc.), bet visų pirma stebėti fizinį aktyvumą sportuojant (54 proc.).

Operatoriaus užsakymu „KOG Institut“ atliktoje apklausoje sausio mėnesį dalyvavo 1000 Lietuvos gyventojų nuo 16 iki 64 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.