Estijoje per COVID-19 pandemiją užregistruota 11,5 proc. daugiau naujų .ee domenų

Naujų .ee domenų Estijoje per praėjusius metus užregistruota 11,5 proc. daugiau nei 2019-aisiais, pranešė įstaiga „Estijos interneto fondas“.

 Naujų .ee domenų Estijoje per praėjusius metus užregistruota 11,5 proc. daugiau nei 2019-aisiais, pranešė įstaiga „Estijos interneto fondas“.<br> 123rf iliustr.
 Naujų .ee domenų Estijoje per praėjusius metus užregistruota 11,5 proc. daugiau nei 2019-aisiais, pranešė įstaiga „Estijos interneto fondas“.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2021, 8:22 AM

Pranešime pažymima, jog intensyviausiai nauji .ee domenai pernai buvo registruojami balandį – per COVID-19 pandemijos pirmosios bangos piką, o vasaros mėnesiai, kaip visada, išsiskyrė mažiausiu aktyvumu.

Šių metų pradžioje registre buvo daugiau kaip 137 tūkst. .ee domenų – 7,4 proc. daugiau nei prieš metus.

Portalas lrytas.lt primena, kad remiantis Kauno Technologijos universiteto, administruojančio aukščiausio lygio .lt domeną, pranešimu spaudai, 2020 metais domenų skaičius Lietuvoje išaugo iki 213 106. Palyginus su 2019 metais, užfiksuotas 7,1 proc. .lt domeno vardų augimas.

„Karantinas, matyt, buvo tas metas, kai ne tik ilgą laiką rinkoje esantys verslai privalėjo kuo greičiau keltis į internetą, kad išgyventų, bet ir atsirado laiko naujų verslo idėjų generavimui. Natūralu, kad pasikeitusios aplinkybės turėjo įtakos tiek vartotojų, tiek verslų elgsenai. Dėl to ir stebėjome e. prekybos bumą, kai buvo įkuriami .lt domenai tiek fiziniams į internetą besikeliantiems verslams, tiek naujiems verslams, ypač virtualioms paslaugoms teikti“, – aiškino „Domreg“ vadovė D. Tamulionienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.