Europos Komisija pasiūlė pratęsti tarptinklinio ryšio mokesčių panaikinimą dar 10 metų

Europos Komisija (EK) trečiadienį pasiūlė pratęsti tarptinklinio ryšio mokesčių panaikinimą visoje ES dar 10 metų laikotarpiui.

 Europos Komisija (EK) trečiadienį pasiūlė pratęsti tarptinklinio ryšio mokesčių panaikinimą visoje ES dar 10 metų laikotarpiui.<br> 123rf iliustr.
 Europos Komisija (EK) trečiadienį pasiūlė pratęsti tarptinklinio ryšio mokesčių panaikinimą visoje ES dar 10 metų laikotarpiui.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2021, 3:52 PM

2017 metais blokas panaikino minėtus mokesčius, kėlusius daug galvos skausmo mobiliojo ryšio vartotojams, keliaujantiems tarp Europos šalių. Šis žingsnis laikomas viena didžiausių bendrosios rinkos sėkmių.

Šiuo metų taikomos taisyklės turėtų netekti galios 2022 metais. Europos Komisija pasiūlė jas pratęsti dar dešimtmečiui.

„Tarptinklinio ryšio mokesčių panaikinimas yra puikus pavyzdys to, kaip ES palaiko ryšį tarp milijonų piliečių ir gerina jų gyvenimo kokybę“, – sakoma už konkurenciją atsakingos Europos Komisijos (EK) narės Margrethe Vestager pranešime.

„Naujosios taisyklės leis ir toliau išvengti papildomų tarptinklinio ryšio mokesčių ir dar labiau pagerins sąlygas“, – pažymėjo komisarė.

EK teigimu, naujuoju reglamentu bus siekiama užtikrinti, kad „užsienyje vartotojams būtų garantuota tokia pat mobiliojo tinklo ryšio kokybė ir sparta kaip ir namuose, kur egzistuoja lygiaverčių tinklų pasiūla“.

ES pažymėjo, kad panaikinus mokesčius, judriojo ryšio skambučių ir duomenų parsisiuntimo funkcijų naudojimas smarkiai išaugo – pavyzdžiui, 2019 metų vasarą jis buvo 17 kartų didesnis nei 2016-aisiais.

Dabartinis reglamentas yra taikomas ir ne ES narėms Islandijai, Lichtenšteinui ir Norvegijai, tačiau ne iš bloko pasitraukusiai Jungtinei Karalystei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.