Nutekinti dar vienos įmonės duomenys: klientus ragina pasikeisti slaptažodžius

Lietuvoje – dar vienas pranešimas apie nutekintus duomenis. Pirmadienį informuota, kad nukentėjo įmonė Domenai.lt.

Nutekinti dar vienos įmonės duomenys: ragina pasikeisti slaptažodius.<br>Asociatyvi V.Balkūno nuotr.
Nutekinti dar vienos įmonės duomenys: ragina pasikeisti slaptažodius.<br>Asociatyvi V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2021, 7:55 PM, atnaujinta Mar 1, 2021, 7:59 PM

Kaip teigiama įmonės laiške, skirtam vartotojams, į įmonės serverius galimai įsilaužė programišiai, kurie paviešino asmeninius vartotojų duomenis.

„Šiomis dienomis buvo paviešinta labai daug asmens duomenų iš įvairių lietuviškų interneto svetainių. Tiesa ta, kad nėra nepažeidžiamų sistemų, yra per mažai laiko, per mažai žinių arba per mažai noro jas pažeisti. Deja, nors mes turbūt esame pamišę dėl saugumo, yra tikimybė, kad mūsų duomenų bazės saugumas buvo pažeistas“, – rašoma išplatintame pranešime.

„Nedelsiant pradėjome šio įvykio tyrimą, ėmėmės visų saugumo priemonių, siekiant maksimaliai apsaugoti jūsų asmens duomenis ir paslaugas jei informacija pasitvirtintų. Vėliau mums buvo pateiktas duomenų bazės fragmentas, tačiau jame nesimatė asmens duomenų. Asmuo pranešęs nenurodė ar jam žinomi asmens duomenys“, – praneša įmonė.

Teigiama, kad programišiai galėjo nutekinti vartotojų vardus, pavardes, namų adresus, telefono numerius, el. pašto adresus bei koduotus prisijungimo prie paskyros slaptažodžius.

Kol kas nėra atskleistas nusikaltimo dydis, tačiau įmonė ragina klientus pasikeisti savo slaptažodius. Tiesa, Domenai.lt ramina savo vartotojus, teigdami, kad asmenų kreditinių kortelių duomenų įmonė nekaupia, tad jie pavogti nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.