VGTU patyrė kibernetinę ataką – nurodė, į ką buvo kėsintasi

Savaitgalį Vilniaus Gedimino Technikos universitetas („Vilnius Tech“) patyrė kibernetinę ataką. Kaip portalui lrytas.lt teigė universiteto komunikacijos vadovė Ilma Cikanaitė, buvo taikomasi į vidines universiteto sistemas, bet vartotojų – tiek studentų, tiek darbuotojų – duomenys nenukentėjo.

 Savaitgalį Vilniaus Gedimino Technikos universitetas („Vilnius Tech“) patyrė kibernetinę ataką.<br> 123rf iliustr.
 Savaitgalį Vilniaus Gedimino Technikos universitetas („Vilnius Tech“) patyrė kibernetinę ataką.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2021, 12:51 PM, atnaujinta Mar 15, 2021, 12:53 PM

„Savaitgalį patyrėme kibernetinę ataką, ir ji labiausiai buvo nukreipta į mūsų vidines sistemas – tai kitoks atvejis, nei prieš tai matėme su „CityBee“, „Olybet“ ir Vilniaus kolegija, kur atakos buvo nukreiptos į asmens duomenų išgavimą, į duomenų bazes. Mūsų atveju buvo nusitaikyta į sistemas, ir saugumo dėlei turėjome jas uždaryti, atitraukti nuo tinklo, tad dabar tvarkomės, atliekame vidinį tyrimą, esame atidavę dokumentus atitinkamoms institucijoms – policijai ir Nacionaliniam kibernetinio saugumo centrui“, – portalui sakė I.Cikanaitė.

Anot jos, sudarytos komisijos nuomone, Lietuva yra programišių akiratyje – ypač po „CityBee“ atvejo – jie mato, kad yra daug spragų, ir visi esame pažeidžiami. „Mums pasisekė tuo, kad turime gerą apsaugą ir esame skubiai informuojami, tad turime pažeidimų, bet jie lengvai sutvarkomi pasitelkus atsargines kopijas“, – sakė VGTU komunikacijos vadovė.

Jos teigimu, vartotojų duomenys nenukentėjo, bet ataką vykdė gerai pasiruošę asmenys, kurie labai tikslingai taikėsi į sistemas ir siekė tokiu būdu užsidirbti. Kaip sakė I.Cikanaitė, jos žiniomis, tokias atakas iš šeštadienio į sekmadienį patyrė ir daugiau lietuviškų įmonių.

Nustatyti, iš kur buvo vykdoma ataka, kol kas nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.