Išslaptintas Amerikos žvalgybininkų dokumentas rodo, kad buvo bandyta ir ezoterika

Dar 1983 m. CŽA sukūrė neaiškią ataskaitą apie „vartų patirtį“ – teigdama, kad pakitusi žmogaus sąmonės būsena gali peržengti erdvę ir laiką.

 Dar 1983 m. CŽA sukūrė neaiškią ataskaitą apie „vartų patirtį“ – teigdama, kad pakitusi žmogaus sąmonės būsena gali peržengti erdvę ir laiką.<br> 123rf iliustr.
 Dar 1983 m. CŽA sukūrė neaiškią ataskaitą apie „vartų patirtį“ – teigdama, kad pakitusi žmogaus sąmonės būsena gali peržengti erdvę ir laiką.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2021, 8:30 PM

Po kelių dešimtmečių dokumentas buvo išslaptintas ir dabar jis vėl laikas nuo laiko pasirodo socialiniuose tinkluose.

29 puslapių dokumentas pavadinimu „Vartų proceso analizė ir vertinimas“ buvo išslaptintas 2003 m. Manoma, kad ataskaita buvo platesnio CŽA tyrimo dalis, ar proto kontrolė ir hipnozė galėtų būti naudojama šnipinėti Šaltojo karo metu.

Dokumente apžvelgiamos labai skirtingos temos, pradedant neuromokslu ir baigiant kvantine mechanika, svyruojant tarp mokslo ir pseudomokslo. Iš esmės CŽA tyrė idėją sukelti gilią nekūnišką patirtį, kuri galbūt galėtų virsti kažkokia aukštesne sritimi už tikrovės ribų.

„Iš esmės „vartų patirtis“ yra treniruočių sistema, skirta sustiprinti smegenų bangų išėjimo amplitudės ir dažnio stiprumą, fokusavimą ir darną tarp kairiojo ir dešiniojo pusrutulių, kad būtų pakeista sąmonė, perkeliant ją už fizinės sferos ribų, kad galiausiai būtų viršyti net laiko ir erdvės apribojimai“, – rašoma pranešime.

Technika, vadinama „Vartų procesu“, remiasi Monroe instituto (pelno nesiekiančios organizacijos, orientuotos į žmogaus sąmonės tyrimus) parengtomis idėjomis. Teorija yra tokia, kad tam tikri pratimai gali leisti smegenims „pusiau sinchronizuotis“, kai smegenų bangos dešiniajame ir kairiajame pusrutuliuose sinchronizuojasi tuo pačiu dažniu ir amplitude. Tai galima pasiekti atliekant keletą į meditaciją panašių pratimų, klausantis nustatytų garso bangų, vadinamų „Vartų juostomis“.

Kaip rašoma pranešime, Visata yra sudėtinga „sąveikaujančių energijos laukų“ sistema, kurioje būsenos yra tiesiog energijos svyravimai. Žmogaus sąmonė niekuo nesiskiria, tai tik vibracinis energijos modelis. Ataskaitoje sakoma, kad pasiekus pusiau sinchronizavimą, tai gali sukelti pakitusią sąmonės būseną, kai žmogaus sąmonės vibracija yra laisva nuo fizinės tikrovės ir derinasi su šį grynu energijos lauku.

Remiantis kvantinio susipainiojimo idėjomis, teigiama, kad žmogaus sąmonė gali iš esmės pakeisti Visatą, nes tikrovė yra holografinė projekcija. Šiame tikrovės supratime viskas giliai sujungta tarpusavyje susijusių energijos vibracijų matricoje, nuo žmonių sąmonės iki Visatos gelmių.

Kai kurie dokumento skaitytojai gilinosi į šią idėją ir laiko ją „traukos dėsnio“ įrodymu – filosofija, kad teigiamos mintys atneša teigiamų rezultatų į žmogaus gyvenimą, o neigiamos – neigiamas.

Be abejo, dokumentą gali būti įdomu paskaityti, tačiau jis neturėtų būti traktuojamas kaip mokslinis, nepaisant mokslinės kalbos ir koncepcijos. Daugelis pranešime pateiktų idėjų yra pagrįstos tikrais moksliniais tyrimais, tačiau visos jos nėra patikrinamos. Taip pat yra daugybė abejotinų teorijų ir logikos šuolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.