„Akropoliai“ įdiegė naujovę – siūlo prieš atvykstant apsipirkti įlįsti į internetą

Prekybos centrai „Akropolis“ įdiegė papildomą saugumo priemonę – vadinamąjį „Srautų šviesoforą“. Nuo šiol dar prieš vykstant į Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropolius“ galima pasitikrinti, kiek lankytojų realiu laiku yra prekybos centruose.

Lankytojų skaičiavimo sistema pasitarnaus ir planuojantiems atvykti į prekybos centrus Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lankytojų skaičiavimo sistema pasitarnaus ir planuojantiems atvykti į prekybos centrus Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2021, 11:10 AM

Vadovaujantis galiojančiomis tvarkomis, prekybos centrai reguliuoja maksimalų lankytojų skaičių atsižvelgiant į prekybos centro plotą. Šiam tikslui „Akropoliai“ naudoja srautų skaičiavimo sistemas.

„Specialūs 3D tipo jutikliai virš durų atpažįsta įeinančius ir išeinančius žmones ir informaciją apie srautų apimtis bei vienu metu pastate esančių pirkėjų skaičių realiu laiku siunčia į serverius. Sistema suprogramuota taip, jog apsaugą bei prekybos centrų valdytojus įspėtų lankytojų skaičiui dar net nepasiekus maksimalaus nusimatyto vidutinio lygio ir, jei to prireiktų, leistų pasiruošti laikinam lankytojų srautų ribojimui“, – sako prekybos centrus valdančios bendrovės „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Lankytojų skaičiavimo sistema pasitarnaus ir planuojantiems atvykti į prekybos centrus Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose: apsilankius interneto svetainėje akropolis.lt visi pirkėjai galės realiu laiku sužinoti apie kiekviename iš prekybos centrų esančių pirkėjų kiekį.

Tam pasitarnaus specialiai suprogramuotas „Srautų šviesoforas“: žalia spalva rodo, kad realiu laiku prekybos centre esantis žmonių skaičius yra nuosaikus ir nėra priartėjęs prie nusimatytos vidinės maksimalios ribos. Geltona spalva informuos, kad pirkėjų skaičius yra arti vidinės maksimalios ribos. Tuo tarpu degantis raudonas signalas reikš, kad šiuo metu yra laikinai ribojamas įėjimas į prekybos centrą ir pirkėjams gali tekti palaukti.

Duomenys „Srautų šviesofore“ internete bus atnaujinami kas minutę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.