Per pandemiją augo „Telia“ IT paslaugų pardavimai, pelnas ir investicijos

„Telia Lietuvos“ pajamos per pirmus tris šių metų mėnesius, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 8,2 proc. iki 99,7 mln. eurų. Bendrovės EBITDA augo 6,1 proc. – iki 34,8 mln. eurų, grynasis pelnas padidėjo 4,4 proc. – iki 13,1 mln. eurų, o laisvieji pinigų srautai dėl išaugusių investicijų sumažėjo 3,8 proc. ir sudarė 22,4 mln. eurų. Pirmąjį ketvirtį bendrovė dviženkliais skaičiais augino įrangos, IT paslaugų verslui ir TV pardavimus.

 „Telia Lietuvos“ pajamos per pirmus tris šių metų mėnesius, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 8,2 proc. iki 99,7 mln. eurų.<br> 123rf nuotr.
 „Telia Lietuvos“ pajamos per pirmus tris šių metų mėnesius, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 8,2 proc. iki 99,7 mln. eurų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2021, 12:37 PM

Įmonės pajamos iš IT paslaugų pardavimo per metus išaugo 26,5 proc., įrangos pardavimai pašoko per 30 proc., TV paslaugų – 11,6 proc., o pajamos iš plačiajuosčio interneto ir mažmeninio mobiliojo ryšio paslaugų augo atitinkamai po 8,7 ir 5,2 procento.

„Užsitęsusi pandemija suteikė didžiulį skaitmeninimo impulsą verslams ir organizacijoms, kurios sėkmingai tuo naudosis ne tik karantino metu, bet dar labiau jam pasibaigus. Matome labai aiškią tendenciją – į viršų šauna IT ir debesijos sprendimai verslui, klientai grįžta pas mus dėl ryšio kokybės, o paslaugų pardavimai internetu ir nuotolinis žmonių aptarnavimas įgyja didžiulę svarbą“, – sako „Telia Lietuvos“ vadovas Danas Strombergas.

Operatoriaus mobiliojo ryšio klientų skaičius pirmąjį ketvirtį per metus paaugo 2,7 proc. – iki beveik 1,4 mln. vartotojų, išmaniosios televizijos – 2,8 proc. ir sudarė 253 tūkst., šviesolaidinio interneto vartotojų skaičius kilo 1,5 proc. – iki 299 tūkstančių. Tuo pačiu laikotarpiu mobiliųjų ir namų paslaugų vertes apjungiančios „Telia1“ vartotojų skaičius pasiekė 80 tūkstančių.

Pasak D. Strombergo, pandemija atskleidė ryšio kokybės bei greičio svarbą, ši tendencija išliks ir ateityje, todėl paklausa bendrovės paslaugoms toliau augs. „Reaguodami į padidėjusią IT paslaugų ir sprendimų paklausą, investavome 2 mln. eurų išplėsdami ir modernizuodami vieną iš savo duomenų centrų Vilniuje. Be to, pradėjome vieną didžiausių pastarųjų metų investicinių projektų – visoje Lietuvoje per trejus metus įdiegsime apie 2000 naujos kartos „Ericsson“ bazinių mobiliojo ryšio stočių. Vien per pirmąjį ketvirtį investuoti 12 milijonų eurų yra tik pati pradžia. Skirdami daugiau kaip 10% savo pajamų sumos investicijoms, siekiame, kad Lietuva taptų dar labiau skaitmenine šalimi“.

Lietuvos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) pirmąjį 2021 metų ketvirtį atliktų mobiliojo interneto spartos matavimų duomenimis, operatoriaus vidutinė duomenų gavimo sparta 4G tinkle siekė 93,5 Mb/s, kai kitų operatorių tinkluose sparta buvo atitinkamai 54,6 Mb/s ir 43,2 Mb/s.

Prie teigiamų pirmojo ketvirčio rezultatų stipriai prisidėjo ir geresnė bendrovės veiklos sąnaudų kontrolė bei 1,2 mln. eurų pelnas, gautas už biurų pastato pardavimą Kaune.

Bendrovės valdyba kitą savaitę vyksiančiam visuotiniam akcininkų susirinkimui siūlo skirti rekordinius – 0,10 euro vienai akcijai siekiančius dividendus, iš viso 58,3 mln. eurų. Įmonės akcijų kaina nuo metų pradžios iki pirmojo ketvirčio pabaigos pakilo 11,8 proc., o bendrovės rinkos kapitalizacija, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 65,9 proc. ir šių metų kovo 31 d. siekia beveik 1,2 mlrd. eurų.

Pagal „Sustainable Brand Index“ reitingą, bendrovė Lietuvoje yra pripažinta tvariausiu ryšio operatoriumi. Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų metu „Telia Lietuva“ buvo įvardyta kaip geriausia 2020 m. darbovietė didžiųjų bendrovių kategorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.