Tarptautinis „Ericsson“ tyrimas: 5G technologijos išsiskirs praktiniu pritaikymu

Telekomunikacijų bendrovė „Ericsson“ prognozuoja, jog technologinė pažanga artimiausią dešimtmetį bus neišvengiamai susijusi su 5G ryšio plėtra, kuri turėtų atverti neįtikėtinų galimybių. Ypač daug tikisi vartotojai: jų nuomone, iki 2030 metų patirtis naudojant technologijas gerokai peržengs ligšiolines mobiliojo plačiajuosčio ryšio galimybių ribas.

 Vartotojų nuomone, iki 2030 metų patirtis naudojant technologijas gerokai peržengs ligšiolines mobiliojo plačiajuosčio ryšio galimybių ribas.<br> 123rf iliustr.
 Vartotojų nuomone, iki 2030 metų patirtis naudojant technologijas gerokai peržengs ligšiolines mobiliojo plačiajuosčio ryšio galimybių ribas.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2021, 3:00 PM

Vartotojų elgseną ir lūkesčius tiriančios laboratorijos „Ericsson Consumer & IndustryLab” tyrimų vadovas dr. Michaelas Björnas atkreipia dėmesį į labiausiai nustebinusią detalę: vartotojų lūkesčiai dėl pažangesnio ryšio yra didesni nei dėl bet kokio kito sujungto išmanaus įrenginio.

„Įrenginiai intelektualiai prisitaikys prie bet kokio signalo, naudodamiesi sklandžiu koriniu „Wi-Fi“ ir fiksuotu ryšiu, taip pat ir išmaniaisiais signalo lokatoriais, kurie nukreips į optimaliausias ryšio vietas netgi perpildytose vietovėse. Tai rodo plačias 5G ryšio paslaugų tiekėjų galimybes laikui bėgant išplėsti išmanių sprendimų tinklus, siekiant pasiūlyti naujų paslaugų klientams, – sako. dr. M.Björnas. – Viena iš tendencijų – bendruomenės botai (angl. community bots) – pabrėžia išmanių įrenginių vaidmenį teikiant bendruomenines paslaugas, iš patarėjų botų (angl. Explainers) tikimasi, kad visi prijungti įrenginiai patys gebės paaiškinti tam tikrus dalykus vartotojams, o tvarumo botai (angl. Sustainability bots) daugiausiai dėmesio skirs lokalizuotiems intelektualiems patarimams apie klimatą“.

„Ericsson“ iniciatyva skirtingų pasaulio šalių didmiesčiuose apklausti daugiau nei 7 tūkst. vartotojų laikėsi pozicijos, kad per artimiausią dešimtmetį technologijos pasikliaus protingu sąveikavimu tarpusavyje, ir įrenginių sąveika bendrame tinkle taps svarbesnė nei bet kada anksčiau.

10 populiariausių vartotojų prognozuojamų tendencijų 2030 metams:

  1. Kūno botai. 76 proc. vartotojų prognozuoja, kad bus sukurta išmani, laikyseną koreguojanti apranga.
  2. Angelai sargai. Trys ketvirtadaliai mano, kad tokios technologijos padėtų išvengti stebėjimo kamerų ir blokuotų elektroninį šnipinėjimą.
  3. Bendruomenės botai. 78 proc. tiki, kad elektroninės budėjimo tarnybos perspės bendruomenės narius apie bet kokius trečiųjų asmenų bandymus patekti į teritoriją.
  4. Tvarumo robotai. Tikėtina, kad klimato krizę ateityje lydės ekstremalūs orų pokyčiai, todėl 82 proc. respondentų mano, kad prietaisai dalinsis duomenimis ir perspės apie vietines liūtis ar dideles karščio bangas.
  5. Pagalbininkai namuose. Darbo iš namų saugojimas nuo trukdžių – 79 proc. apklaustųjų prognozuoja, kad išmanieji garsiakalbiai kurs triukšmą slopinančias sienas aplink namų biuro erdvę.
  6. Finansų patarėjai. Daugiau nei 8 iš 10 vartotojų galvoja, kad veiks automatizuotos finansų valdymo sistemos, paaiškinančios, kaip tvarkomos jūsų investicijos.
  7. Ryšio asistentai. Išmanieji signalo lokatoriai galės nukreipti į optimaliausias ryšio vietas, sako 83 proc. vartotojų.
  8. Robotai-blogiukai. Tokių technologijų, kurias galima išmokyti įsilaužti ar užpulti kitą žmogų, norėtų 37 proc. virtualios realybės vartotojų.
  9. Media turinio kūrėjai. 62 proc. pasaulio vartotojų tikisi, kad konsolės gebės gaminti individualius žaidimus pagal žaidėjo skonį.
  10. Robotai-bosai. Maždaug 7 iš 10 tiki, kad dirbtinis intelektas socialiniuose tinkluose pažins vartotojo asmenybę ir padės susikurti ratą tokių draugų, kurie bus palankūs asmeninei psichinei ir fizinei gerovei.

„Ericsson“ tyrimo „ConsumerLab 10 Hot Consumer Trends“ apžvalgą galima rasti čia.

Prognozuojant ateinančio dešimtmečio technologinę pažangą buvo apklausti 15-69 metų amžiaus Bankoko, Delio, Džakartos, Johanesburgo, Londono, Meksiko, Maskvos, Niujorko, San Francisko, San Paulo, Šanchajaus, Singapūro, Stokholmo, Sidnėjaus ir Tokijo gyventojai. Iš 12,6 tūkst. respondentų tyrimui buvo atrinkta 7,6 tūkst. dalyvių. Jie statistiškai atspindi 46 mln. gyventojų nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.