Neeilinis lrytas.lt balandis: skaitomiausių šalies naujienų portalų reitinge – šuolis į antrą vietą Pristatytos naujos specializuotos subrubrikos

Naujienų portalui lrytas.lt balandžio mėnuo tapo neeiliniu – pasiektas naujas skaitytojų aktyvumo rekordas. Kasdien realių lankytojų skaičius vis dažniau perkopia pusės milijono ribą, o pagal vidutinę dienos auditoriją pastarąjį mėnesį portalas užsitikrino sau antrą poziciją skaitomiausių naujienų portalų sąraše.

 Neeilinis Lrytas.lt balandis: skaitomiausių šalies naujienų portalų reitinge – šuolis į antrą vietą<br> Lrytas.lt montažas
 Neeilinis Lrytas.lt balandis: skaitomiausių šalies naujienų portalų reitinge – šuolis į antrą vietą<br> Lrytas.lt montažas
 Lrytas.lt redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.<br> T.Bauro nuotr.
 Lrytas.lt redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.<br> T.Bauro nuotr.
 Lrytas.lt redaktoriaus pavaduotoja Greta Ališauskaitė.<br> T.Bauro nuotr.
 Lrytas.lt redaktoriaus pavaduotoja Greta Ališauskaitė.<br> T.Bauro nuotr.
 „Lietuvos ryto“ grupės rinkodaros vadovė Gintarė Kaminskienė.<br> T.Bauro nuotr.
 „Lietuvos ryto“ grupės rinkodaros vadovė Gintarė Kaminskienė.<br> T.Bauro nuotr.
 Lrytas.lt žurnalistė Agnė Mačiulytė.<br> T.Bauro nuotr.
 Lrytas.lt žurnalistė Agnė Mačiulytė.<br> T.Bauro nuotr.
Lrytas.tv redaktorė Gintarė Valancevičiūtė.<br> T.Bauro nuotr.
Lrytas.tv redaktorė Gintarė Valancevičiūtė.<br> T.Bauro nuotr.
Gamtos rubrikos redaktorius Janis Muchks.<br>T.Bauro nuotr.
Gamtos rubrikos redaktorius Janis Muchks.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 5, 2021, 5:17 PM, atnaujinta May 5, 2021, 5:59 PM

Remiantis interneto rinkos tyrimų bendrovės „Gemius“ duomenimis, balandžio mėnesį lrytas.lt vienintelis iš visų šalies portalų augino vidutinę dienos auditoriją. Pagal šį rodiklį lrytas.lt pakilo pozicija aukštyn ir garantavo sau antrą vietą su kiek daugiau nei 455 tūkst. vartotojų. Bendras realių vartotojų skaičius taip pat ūgtelėjo ir siekia daugiau nei 1,12 mln.

Lrytas.lt gali džiaugtis su kiekviena diena vis didėjančiu skaitytojų praleidžiamu laiku portale. Užfiksuota, kad pastarąjį mėnesį vienas vartotojas vidutiniškai naršymui skyrė 2 valandas ir 6 minutes. O tai leidžia portalui puikuotis antra geriausia pozicija tarp kitų naujienų portalų“, – sako portalo redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Kaip rodo „Gemius“ pateikta statistika, lrytas.lt pagal apsilankymų skaičių (angl. Visits) ir puslapių pervertimus (angl. Page views) taip pat rikiuojasi antras. Pagal pastarąjį rodiklį, sugeneruotos puslapių peržiūros balandžio mėnesį siekė daugiau kaip 124 mln., o bendras apsilankymų skaičius daugiau nei 27,8 mln.

„Tai yra rekordiniai ir patys geriausi skaičiai portalo lrytas.lt istorijoje. Labai džiaugiamės, tačiau ir sustoti neketiname – savo skaitytojams siūlysime dar daugiau įdomaus turinio, projektų, konkursų. Esame dėkingi savo skaitytojams, kuriems atsidėkosime ir įdomiu turiniu, ir dovanomis“, – sako lrytas.lt direktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Bendram rezultatui įtakos turėjo ne tik žurnalistų tekstai, bet ir video siužetai. Vienos žiūrimiausių Lrytas.tv portalo transliuojamų video medžiagų buvo susijusios su šalies aktualijomis – skiepais, karantino atlaisvinimu ir pan. Didelio susidomėjimo sulaukė balandį transliuotas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokio spektaklis „Dėmesio! Baletas 2021“. Pastarąjį portale stebėjo keli tūkstančiai išsiilgusių kultūros žiūrovų.

Kaip teigia Lrytas.tv redaktorė Gintarė Valancevičiūtė, rekordinėmis peržiūromis stebino šios savaitės pradžioje startavęs naujas projektas „Būkime sveiki“. „Pirmasis šio projekto vaizdo turinys – konferencija apie skiepus ir onkologines ligas per porą dienų peržiūrėtas jau daugiau kaip 94 tūkst. kartų“, – kalbėjo ji.

Portalo socialiniai tinklai balandį taip pat išlaikė aukštas pozicijas. Kaip teigia naujoji lrytas.lt socialinių medijų redaktorė Giedrė Banel, lyginant su praėjusiu mėnesiu, balandį naujienų portalo turinį kone dvigubai daugiau lankytojų pasiekė per socialinį tinklą „Instagram“. Mėnesio įrašas, sulaukęs daugiausiai skaitytojų įsitraukimo buvo „Minima medicinos darbuotojų diena“. Pastarasis įrašas sulaukė daugiau kaip 17 tūkst. komentarų.

Praėjusį mėnesį redakcijoje įvyko pokyčių – be naujos socialinių medijų redaktorės G.Banel, prie komandos prisijungė ir naujas Gamtos rubrikos redaktorius Janis Muchks. Reklamos skyrių sustiprino Agnietė Martusevičiūtė, užėmusi projektų vadovo asistentės pareigas.

Naujos subrubrikos su grožio patarimais ir apie švietimą

Lrytas.lt pristato dvi naujas portalo subrubrikas – Grožis ir Švietimas. Pastarąją subrubriką skaitytojai ras rubrikoje Lietuvos diena – čia visa aktuali informacija apie ugdymą, švietimą, mokyklų ir universitetų naujienas.

Švietimas – neatskiriama ir viena svarbiausių temų visuomenėje. Moksleiviai, studentai, jų tėvai ir globėjai bei mokytojai ir visa švietimo bei mokslo bendruomenė – sudaro glaudžiai susijusią, aktyvią visuomenės grupę. Švietimas – nenutrūkstantis procesas, nesustojantis nė sekundei, kaip ir naujienos apie jį.

Todėl aktualiausius reportažus, komentarus, informaciją, apžvalgas bei interviu su švietimo bendruomenės nariais, specialistais surasti portale bus kur kas patogiau. Siekiame, kad svarbiausia informacija pasiektų dar greičiau ir būtų lengviau rasti atsakymus į svarbius klausimus“, – sako redaktoriaus pavaduotoja Greta Ališauskaitė.

Grožislrytas.lt rubrikos „Stilius“ subrubrika, kurioje svarbiausios su grožiu ir grožio paslaugomis susijusios naujienos Lietuvoje ir užsienyje. Pristatomos naujos grožio procedūros, kosmetikos priemonės, plastinės chirurgijos naujovės, žinomų žmonių ir kosmetologų grožio patarimai.

„Nuo šiol turėsime vietą, kur lankytojai galės rasti aktualiausius grožio patarimus, žinomų žmonių istorijas, plastikos chirurgiją ir panašiai. Koronaviruso pandemija bei lankytojų įpročiai pasufleravo, kad Sveikatos rubrikoje grožio temoms vietos mažoka, o lankytojai šias temas itin mėgsta. Todėl nuo šiol kviečiame lankytojus aktualių grožio patarimų ieškoti būten „Stiliaus“ rubrikoje“, – sako T.Mikalajūnas.

Naują vietą portale atrado ir naujienos apie keliones. Šių temų nuo šiol skaitytojai turėtų dairytis Gamtos rubrikoje.

„Žmonės vėl nori keliauti. Naujoje Gamtos subrubrikoje pristatysime patraukliausias Lietuvos, Europos ir viso pasaulio kelionių kryptis, dalysimės patarimais, ką svarbu žinoti apie šiuo metu ten galiojančius karantino apribojimus, kokių taisyklių privalu laikytis. Nagrinėsime keliautojų istorijas, padėsime saugiai pasiruošti kelionėms, kartu pažvelgsime į gražiausius ir atokiausius pasaulio kampus“, – sako naujasis „Gamtos“ redaktorius J.Muchks.

Gegužę – šėlsmas „Eurovizijoje“ ir rimtos onkologinės temos

Gegužę portalas lrytas.lt pasitinka su išskirtiniais ir įdomiais projektais. Jau paminėtas „Būkime sveiki“ turinio projektas, rengiamas drauge su organizacija „POLA“ yra skirtas onkologinių ligų prevencijai ir pacientų psichologinei būklei gerinti. Projekte pateikiama aktuali informacija ir virtualių seminarų įrašai onkologinėmis ligomis sergantiems asmenims.

Kviečiame pavartyti ir specialų „Lietuvos ryto“ išleistą priedą „Būkime sveiki“, parengtą bendradarbiaujant su sveikatos priežiūros įstaigomis, ligoninėmis, farmacijos ir draudimo bendrovėmis.

„Ačiū Jums už išties svarbią iniciatyvą! Nei vienas mūsų nenorėtumėm atsidurti tų 50-ties, kurie kasdien išgirsta onkologinės ligos diagnozę, tarpe, bet taip nutikus, svarbu žinoti, kad esi ne vienas. Drauge – lengviau!“ – po žinute apie projektą socialiniame tinkle „LinkedIn“ pasisakė POLA direktorė Neringa Čiakienė.

Aistringiems Eurovizijos fanams paruošėme specialų totalizatorių „Eurovizijos TOP10“. Skaitytojai kviečiami išrinkti TOP10 šalių, kurios, jų manymu, varžysis finale. Dalyviai, kurie bus atspėję arčiausius rezultatus, turės progą laimėti konkurso rėmėjo Romantika.lt įsteigtus prizus.

Portalas kvies sekti naujienas tiesiai iš Roterdamo, kur lankysis naujienų portalo žurnalistė Agnė Mačiulytė. Tai bus antroji žurnalistės kelionė paskui Lietuvos atstovus šiame konkurse.

„Į „Euroviziją“ grįžtu po dvejų metų pertraukos ir esu įsitikinusi – šiemet nustebins ne tik dėl koronaviruso pandemijos pasikeitęs konkurso formatas, bet ir didžiosios scenos išsiilgę „Eurovizijos“ dalyviai!“ – mano ji.

Naujame projekte „Judėk lengvai“ – pateikiama informacija apie itin aktualią problemą – venų varikozę bei šios ligos prevenciją.

Portalas lrytas.lt tęs bendradarbiavimą ir su iniciatyva „Skirtingos spalvos“ – skirs eterio laiko aktualioms socialinėms ir sveikatos temoms.

„Jau šį penktadienį apdovanosime ir akcijos #judusulrytu pagrindinio prizo – „Skytech“ įsteigto išmaniojo laikrodžio – nugalėtoją. Už spaudos laisvę tiek redakcijos darbuotojai, tiek portalo lankytojai nujudėjo šimtus kilometrų. Džiaugiamės, kad mūsų mobiliosios programėlės naudotojai aktyviai įsitraukė ir varžėsi“, – sako „Lietuvos ryto“ grupės rinkodaros vadovė Gintarė Kaminskienė.

Tai dar ne viskas, ką šį mėnesį portalas lrytas.lt ketina pasiūlyti lankytojams, todėl kviečiame sekti naujienas!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.