Mėsos perdirbimo milžinės JBS padalinys JAV patyrė kibernetinį išpuolį

Didžiausios pasaulyje mėsos perdirbimo įmonės JBS padalinys JAV pirmadienį pranešė apie įsilaužimą į kompiuterines sistemas, paralyžiavusį dalį operacijų ir paveikusią tūkstančius įmonės darbuotojų Australijoje.

 Didžiausios pasaulyje mėsos perdirbimo įmonės JBS padalinys JAV pirmadienį pranešė apie įsilaužimą į kompiuterines sistemas, paralyžiavusį dalį operacijų ir paveikusią tūkstančius įmonės darbuotojų Australijoje.<br> 123rf nuotr.
 Didžiausios pasaulyje mėsos perdirbimo įmonės JBS padalinys JAV pirmadienį pranešė apie įsilaužimą į kompiuterines sistemas, paralyžiavusį dalį operacijų ir paveikusią tūkstančius įmonės darbuotojų Australijoje.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 11:28 AM

Įsilaužimas buvo pastebėtas sekmadienį ir privertė vieną iš pirmaujančių jautienos ir kiaulienos gamintojų Jungtinėse Valstijose sustabdyti paveiktas sistemas bei iškviesti savo IT darbuotojus ir trečiųjų šalių ekspertus, kurie mėgins pašalinti įsilaužimo padarinius.

„JBS USA pastebėjo tapusi organizuotos kibernetinės atakos taikiniu, o įsilaužimas paveikė kai kuriuos serverius, palaikančius įmonės IT sistemas Šiaurės Amerikoje ir Australijoje“, – sakoma padalinio pranešime.

Įsilaužimas įvyko praėjus mažiau nei mėnesiui po didelio masto kibernetinio išpuolio, sustabdžiusio įmonės „Colonial Pipeline“ produktotiekio tinklą, kuriuo gabenama apie 45 proc. rytinėje JAV pakrantėje naudojamo kuro.

Brazilijoje įsikūrusi JBS yra stambi mėsos tiekėja, vykdanti veiklą JAV, Australijoje, Kanadoje, Europoje, Meksikoje, Naujojoje Zelandijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Pasak profsąjungos atstovo, išpuolis paralyžiavo bendrovės padalinio Australijoje veiklą, o iki 10 tūkst. darbuotojų buvo išsiųsti į prastovas be kompensacijos.

„Išpuolis paveikė JBS mėsos perdirbimo įmones Australijoje“, – naujienų agentūrai AFP teigė Australijos mėsos pramonės darbuotojų profsąjungos (AMIEU) Kvinslando skyriaus sekretorius Mattas Journeaux. – Jis sustabdė darbą visuose JBS skyriuose.“

Pasak M. Journeaux, bendrovė dar nepranešė, kada veikla bus atnaujinta.

„JBS Foods“ yra viena didžiausių Australijos mėsos ir maisto perdirbimo įmonių ir vaidina svarbų vaidmenį šalies žemės ūkio sektoriuje. Įmonė kiekvienais metais superka gyvulių už 2,4 mlrd. JAV dolerių.

Pareiškime naujienų agentūrai AFP Australijos žemės ūkio ministras Davidas Littleproudas teigė „žinąs“ apie išpuolį, tačiau atsisakė komentuoti, „kol neturės išsamesnės informacijos“.

Tuo tarpu JBS USA teigė „šiuo metu neturinti jokios informacijos, kad kurio nors kliento, tiekėjo ar darbuotojo duomenys buvo pažeisti ar jais buvo piktnaudžiaujama“, visgi ataka gali lemti delsą vykdant užsakymus.

Pasak įmonės, jos atsarginiai serveriai nebuvo paveikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.