Lietuvių įkurta programuotojų akademija atvėrė duris Gambijoje

JAV programavimo paslaugų įmonė „Devbridge“ nemokamai ugdys jaunuosius programuotojus Vakarų Afrikoje. Gambijoje įsteigtoje „Sourcery Academy for Developers“ akademijoje studijas pradėjo didžiausią motyvaciją pademonstravę ir testą įveikę jaunuoliai, kurie mokysis pagal „Devbridge“ programuotojų Lietuvoje sukurtą unikalią mokymosi programą.

 Gambijoje bus mokoma pagal „Devbridge“ programuotojų Lietuvoje sukurtą unikalią mokymosi programą.<br> 123rf nuotr.
 Gambijoje bus mokoma pagal „Devbridge“ programuotojų Lietuvoje sukurtą unikalią mokymosi programą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2021, 10:36 AM

„Devbridge“ jau dešimtmetį aktyviai prisideda augindama ne tik būsimus profesionalius programuotojus, bet ir padeda ruošti naujų karjeros iššūkių siekiančius skirtingų profesijų atstovus. Įmonės inicijuotoje nemokamoje „Sourcery for Developers“ akademijoje dalyviai iki šiol buvo mokomi programavimo pagrindų tik Lietuvoje, tačiau nuo šiol tokia galimybe galės pasinaudoti ir studentai iš Vakarų Afrikos. „Devbridge“ profesionalų Lietuvoje sukurta ir ištobulinta mokymosi programa ne tik padės kokybiškai paruošti jaunuolius darbo rinkai, bet ir gilin s jų savarankiškai įgytas teorines žinias.

Indėlis į bendruomenę

„Devbridge“ viceprezidento ir Lietuvos padalinio vadovo Viktoro Gurgždžio teigimu, globalios tendencijos rinkoje diktuoja ir verslo investicijas ne tik į organizacijos gerbūvį, bet pirmiausia skatina atsigręžti į save ir įvertinti, kokią darbdavio vertę kuria sėkminga organizacija.

„Organizacijos atsakomybės šiandien negali apsiriboti vien tik rūpinimusi įmonės gerove. Ypač svarbus organizacijos vaidmuo socialinėje aplinkoje – indėlis į bendruomenę, kurioje veikia organizacija ir jos darbuotojai. Jau dešimt metų Lietuvoje aktyviai investuojame tiek į neformalųjį vaikų ugdymą, tiek į studentus, tiek ir į savo specialybę norinčius keisti suaugusiuosius žmones.

„Sourcery“ iniciatyva Gambijoje siekiame prisidėti prie ilgamečio „Devbridge“ darbuotojo Raymond King, kuris gimė ir užaugo Afrikoje, svajonės suteikti galimybę nemokamai ugdyti programavimo pagrindus visiems motyvuotiems vietiniams studentams. Siekiame ne tik deklaruoti socialinės atsakomybės svarbą, bet ir prasminga veikla prisidėti prie pokyčio įgyvendinimo bei mūsų šalies technologijų sektoriaus įvaizdžio gerinimo visame pasaulyje“, – įsitikinęs V.Gurgždys.

Siekė įgyvendinti svajonę

„Devbridge“ globalių pardavimų vadovo Raymondo Kingo teigimu, „Sourcery“ akademija Gambijoje – tai intensyvi programavimo treniruočių stovykla, skirta IT studentams, norintiems pradėti žengti pirmuosius žingsnius technologijų srityje.

„Per kiek daugiau nei penkerių metų darbo patirtį įmonėje „Devbridge“ labai aiškiai mačiau, kaip yra svarbu kurti tobulėjimo aplinką ir sudaryti tinkamas sąlygas bei galimybes augti jauniesiems profesionalams. Esu labai dėkingas galėdamas mūsų organizacijos gerąsias praktikas ir metodologijas pristatyti jauniesiems Gambijos programuotojams. Kartu su vietiniais partneriais tikimės pristatyti pažangiausias praktikas ir įrankius rinkoje bei taip padėti tobulėti jauniesiems Vakarų Afrikos programuotojams“, – teigė R. King.

Daugiau nei 130 dalyvių Gambijoje siekė patekti į akademiją, tačiau tik 40 atrinktų studentų buvo pakviesti į tolimesnę atranką. Sėkmė nusišypsojo dešimčiai motyvuotų studentų, kurie praėjusią savaitę pradėjonemokamą 12 savaičių trukmės „Sourcery Academy for Developers“programavimo pagrindų paskaitų ciklą.

„Sourcery Academy for Developer“ mokymosi programa, skirta visiems, norintiems ugdyti savo programavimo srities kompetencijas bei greičiau integruotis į technologijų darbo rinką. Šios programos paskaitos Gambijoje bei nagrinėjami tikrų projektų pavyzdžiai bus orientuoti į problemų sprendimą, o programos dalyviai ne tik mokysis dirbti komandoje, bet ir spręsti skaitmeninių produktų kūrimo problemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.