Nutekėjo informacija apie Pentagono pranešimą, siejamą su NSO

Nauja JAV žvalgybos ataskaita tvirtina, kad nėra įrodymų, jog pastaraisiais metais pastebėti neatpažinti skraidantys objektai (NSO) – net ir objektai, kurie, atrodo, atliko aerodinaminius manevrus, viršijančius žmogiškųjų orlaivių galimybes – būtų nežemiškos kilmės.

 Ataskaitoje pareigūnai išnagrinėjo daugiau nei 120 NSO incidentų, užfiksuotų per du dešimtmečius (asociatyvinė iliustr.).<br> 123rf iliustr.
 Ataskaitoje pareigūnai išnagrinėjo daugiau nei 120 NSO incidentų, užfiksuotų per du dešimtmečius (asociatyvinė iliustr.).<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-07 12:01

Tačiau šie objektai taip pat nėra ir amerikiečių sukurtos technologijos, sakoma pareigūnų pranešime. Tad kas tokiu atveju yra šie NSO? Sunku tiksliai pasakyti, nes daugeliui paprasčiausių paaiškinimų – pavyzdžiui, kad tai oro balionams ar kitokie ore vykdomi eksperimentai – prieštarauja neįprastas objektų greitis ar manevringumas, teigiama pranešime.

Šie ir kiti nepaaiškinamų pastebėjimų vertinimai buvo įtraukti į ilgai lauktą Pentagono dokumentą apie NSO, kuris dar kol kas nėra paskelbtas – bet „The New York Times“ remiasi „aukštais administracijos pareigūnais“, kuriems buvo pranešta apie šias išvadas.

Planuojama, kad ataskaita JAV Kongresui bus pristatyta iki birželio 25 d., o didžioji jos dalis bus paskelbta visuomenei, praneša „Times“. Tačiau vyriausybė laiko kai kurias ataskaitos dalis įslaptintomis, nors toje dokumento dalyje ir „nebus jokių įrodymų, leidžiančių daryti išvadą, kad reiškiniai yra ateivių erdvėlaiviai“, rašo „Times“.

Ataskaitoje pareigūnai išnagrinėjo daugiau nei 120 NSO incidentų, užfiksuotų per du dešimtmečius. Daugelis šių liudijimų susiję su JAV Karo laivyno personalu, praneša „Times“. Vienas galimų kai kurių šių NSO paaiškinimų – ir tai kelia susirūpinimą kariškiams bei žvalgybos agentūroms – yra tai, kad paslaptingieji objektai yra viršgarsinės technologijos, sukurtos Kinijoje ar Rusijoje, pavyzdžiai, teigia „Times“.

2020 m. gruodžio 21 d. JAV Senato žvalgybos komitetas skyrė nacionalinės žvalgybos direktoriui ir gynybos sekretoriui 180 dienų, kad būtų parengta NSO ataskaita, kurioje būtų surinkti liudijimai ir pasiūlyti nauji tokių incidentų registravimo bei aiškinimo standartai.

Pastaraisiais metais JAV Karinio jūrų laivyno pilotai užfiksavo ir išplatino vaizdus su paslaptingais objektais, kurie, regis, skrido viršgarsiniu greičiu, be matomų variklių. Pasak JAV Nacionalinio archyvo fondo, ši filmuota medžiaga primena amerikiečių susidomėjimą NSO, kurį 1947 m. įžiebė gandai apie JAV oro erdvėje pastebėtą „skraidančią lėkštę“ ir to nulemtą JAV karinių oro pajėgų inicijuotą NSO tyrimų projektą „Mėlynoji knyga“ (angl. Blue book).

O visai neseniai, gegužės 14 d., dokumentinius filmus apie NSO kuriantis kino kūrėjas pasidalijo sferinio NSO vaizdais, kuriuos „JAV karinis jūrų laivynas fotografavo ir filmavo“, kai jis sklandė virš vandenyno – o paskui nėrė po vandeniu. Pentagono atstovas spaudai patvirtino, kad filmuotą medžiagą užfiksavo JAV Karinio jūrų laivyno personalas, tačiau daugiau informacijos apie objektą nepateikė.

Parengta pagal „Live Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.