Programišiai iš platformos „Poly Network“ pagrobė kriptovaliutų už 600 mln. JAV dolerių

Platforma „Poly Network“, kuri specializuojasi kriptovaliutų pervedimų srityje, antradienį pranešė, kad įsilaužėliai įveikė jos saugumo sistemas ir pavogė kriptovaliutų už rekordinę sumą, galinčią siekti iki siekti 600 mln. JAV dolerių.

kibernautas, IT, kompiuteristas, kompiuteris, piratas, PC, serveris, informacinės technologijos, internetas, vagystė, apiplėšimas, sukčiai, sukčius, įsilaužimas, hakeris<br>J.Stacevičiaus nuotr.
kibernautas, IT, kompiuteristas, kompiuteris, piratas, PC, serveris, informacinės technologijos, internetas, vagystė, apiplėšimas, sukčiai, sukčius, įsilaužimas, hakeris<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2021, 10:49 AM

„Poly Network“ paskelbė prašymą prekybininkams, valdantiems kriptovaliutoms saugoti skirtas „pinigines“, vengti pavogtų „Ethereum“, „BinanceChain“ ir „OxPolygon“ žetonų.

O programišiams adresuotame kreipimesi, paskelbtame socialiniame tinkle „Twitter“, bendrovė parašė: „Suma, kurią pavogėte, yra didžiausia decentralizuotų finansų istorijoje“.

„Pinigai, kuriuos pavogėte, yra iš dešimčių tūkstančių kriptovaliutų bendruomenės narių“, – pridūrė ji.

„Poly Network“ pagrasino kreiptis į policiją, tačiau taip pat pasiūlė įsilaužėliams galimybę „rasti sprendimą“. JAV teisingumo departamentas ir JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) iš karto neatsakė į prašymus pateikti komentarų.

„Apgailestaujame turėdami pranešti, kad #PolyNetwork“ buvo užpulta, o turtas buvo perkeltas į įsilaužėlių kontroliuojamas paskyras“, virtinėje įrašų tviteryje teigė bendrovė.

„Poly Network“ neatsakė į AFP prašymą pakomentuoti, tačiau „Twitter“ vartotojai paskaičiavo, kad įsilaužėliai galėjo pavogti kriptovaliutos už maždaug 600 mln. JAV dolerių.

Per pirmuosius keturis šių metų mėnesius įsilaužėliai buvo pagrobę ar apgaulės būdu išvilioję kriptovaliutų už 432 mln. JAV dolerių, rodo „CipherTrace“ atlikta analizė.

„Nors šis skaičius, palyginti su ankstesniais metais, gali pasirodyti mažas, nuodugniau pažvelgus į akis krenta nauja nerimą kelianti tendencija – su decentralizuotais finansais susiję įsilaužimai dabar sudaro daugiau nei 60 procentų visos įsilaužimų ir vagysčių apimties“, – rašoma „CipherTrace“ ataskaitoje.

Tuo tarpu dar 2019-aisiais, pasak „CipherTrace“, su decentralizuotais finansais susijusių nusikaltimų praktiškai nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.