Rusija vėl skyrė baudą „Google“ 

Maskvos teismas skyrė „Google“ baudą už tai, kad JAV technologijų milžinė nepašalino Rusijoje uždrausto turinio, pranešė naujienų agentūros.

Rusija reguliariai skiria Vakarų technologijų bendrovėms baudas už tai, kad jos neva nesilaiko šalies įstatymų.<br>Simono/Pixabay.com nuotr.
Rusija reguliariai skiria Vakarų technologijų bendrovėms baudas už tai, kad jos neva nesilaiko šalies įstatymų.<br>Simono/Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2021, 1:55 PM

Rusija pastaraisiais mėnesiais ne kartą ėmėsi teisinių veiksmų prieš užsienio technologijų bendroves ir baudė jas už tai, kad šios nepašalino valdžios draudžiamo turinio, įskaitant pornografines medžiagas ar įrašus, kurie laikomi, pavyzdžiui, ekstremistiniais.

Antradienį Tagankos rajono teismas už šį pažeidimą skyrė „Google“ penkias atskiras baudas, kurių bendra suma sudarė 14 mln. rublių (163 tūkst. eurų), pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi teismo spaudos tarnyba.

Gegužės pabaigoje JAV bendrovei dėl tokio pat kaltinimo buvo skirta 6 mln. rublių bauda, o gruodį – 3 mln. rublių bauda.

Rusija reguliariai skiria Vakarų technologijų bendrovėms baudas už tai, kad jos neva nesilaiko šalies įstatymų.

Praėjusį mėnesį Tagankos rajono teismas paskelbė, kad „Google“ pažeidė duomenų lokalizavimo įstatymą, ir skyrė bendrovei 3 mln. rublių baudą.

Tai buvo pirmas kartas, kai JAV bendrovė buvo nubausta už tai, kad pažeidė šį 2014 metais priimtą prieštaringai vertinamą teisės aktą, pagal kurį Rusijos naudotojų asmens duomenis reikalaujama saugoti Rusijos teritorijoje.

Rusijos vyriausybė pastaraisiais metais taip pat vis labiau griežtino interneto kontrolę, prisidengdama tuo, jog kovoja su ekstremizmu ir siekia apsaugoti nepilnamečius.

Tačiau vyriausybės kritikai oficialią interneto priežiūrą vadina būdais užgniaužti diskusijas ir nutildyti oponentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.