Telekomunikacijų operatorė patvirtino 49 mln. klientų duomenų vagystę

Antra pagal abonentų skaičių JAV telekomunikacijų operatorė „T -Mobile US“, priklausanti Vokietijos telekomunikacijų bendrovei „Deutsche Telekom AG“, trečiadienį patvirtino, jog įsilaužėliai pavogė maždaug 49 mln. klientų – įskaitant potencialių klientų – asmeninę informaciją.

Per pastaruosius kelerius metus „T-Mobile“ pranešė apie kelis incidentus, susijusius su įsilaužimais į serverius, iš kurių paskutinis įvyko 2020 metais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Per pastaruosius kelerius metus „T-Mobile“ pranešė apie kelis incidentus, susijusius su įsilaužimais į serverius, iš kurių paskutinis įvyko 2020 metais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-18 16:09

T-Mobile“ pranešime spaudai teigė, kad ataka prieš bendrovės serverius apėmė apie 7,8 mln. mokamų klientų ir kiek daugiau nei 40 mln. buvusių ar potencialių klientų, kurie anksčiau kreipėsi dėl operatorės paslaugų.

Dar maždaug 850 tūkst. klientų, besinaudojančių operatorės išankstinio mokėjimo paslaugomis, duomenys taip pat buvo nutekinti.

Bendrovės pranešime teigiama, kad įsilaužėliai gavo prieigą prie duomenų, įskaitant pavardes, draudimo ir vairuotojo pažymėjimų numerius bei klientų gimimo datas. Visgi jiems nepavyko pagrobti finansinės informacijos.

Kaip kompensaciją bendrovė dvejus metus nemokamai teiks nukentėjusiems klientams asmens duomenų apsaugos paslaugas.

„T-Mobile“ pranešė toliau tirianti incidentą.

Pirmasis apie įsilaužimą į operatorės serverius ir duomenų vagystę pranešė populiarus amerikiečių žurnalas „Vicе“. Žurnalas teigė, kad buvo pavogti beveik visų klientų JAV duomenys (daugiau nei 100 mln. klientų).

„Vicе“ rašė, kad anoniminis interneto forumo vartotojas pasiūlė parduoti apie 30 mln. žmonių asmeninius duomenis. Likusių 70 mln. vartotojų duomenys, „Vice“ teigimu, buvo pardavinėjami kitais kanalais.

Per pastaruosius kelerius metus „T-Mobile“ pranešė apie kelis incidentus, susijusius su įsilaužimais į serverius, iš kurių paskutinis įvyko 2020 metais. Tuomet buvo nutekinti maždaug 200 tūkst. klientų duomenys.

„T-Mobile US“ akcijos preliminarios prekybos metu biržoje „Nasdaq“ atpigo 0,49 procento.

Bendrovės rinkos kapitalizacija nuo šių metų pradžios padidėjo 4,3 proc. iki 175,6 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.