„Google“ Rusijoje vėl sulaukė baudų

Maskvos teismas ketvirtadienį vėl skyrė baudų „Google“ už tai, kad bendrovė neįvykdė reikalavimų pašalinti draudžiamą turinį, stiprindamas technologijų milžinei daromą spaudimą Rusijoje.

„Google“ Rusijoje vėl sulaukė baudų.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Google“ Rusijoje vėl sulaukė baudų.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Google“ Rusijoje vėl sulaukė baudų.<br>Unsplash.com nuotr.
„Google“ Rusijoje vėl sulaukė baudų.<br>Unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 19, 2021, 2:07 PM

Pastaraisiais mėnesiais Rusija ėmėsi teisinių veiksmų prieš užsienio technologijų įmones, kaltindama jas nenoru pašalinti draudžiamo turinio, įskaitant pornografinę medžiagą ar įrašus, laikomus ekstremistiniais ar skatinančiais narkotikų vartojimą ar savižudybes.

Ketvirtadienį Tagankos rajono teismas už pažeidimą skyrė „Google“ tris baudas, kurių bendra suma siekia 6 mln. rublių (80 850 JAV dolerių), skelbia oficialus Maskvos teismų „Telegram“ kanalas.

Kiek anksčiau šią savaitę už tą patį kaltinimą JAV bendrovei buvo skirtos dar penkios baudos, kurių bendra suma siekia 14 mln. rublių.

Praėjusį mėnesį „Google“ buvo nubausta 3 mln. rublių bauda už duomenų apsaugos įstatymų pažeidimą. Naujienų agentūros „RIA Novosti“ duomenimis, „Google“ Rusijoje iki šiol buvo nubausta 32,5 mln. rublių suma.

Tai buvo pirmas kartas, kai bendrovė buvo nubausta pagal prieštaringai vertinamą įstatymą, pagal kurį reikalaujama, kad Rusijos vartotojų asmeniniai duomenys būtų saugomi Rusijos serveriuose.

Maskva neseniai padidino spaudimą užsienio technologijų įmonėms, ypač socialiniams tinklams, šių metų pradžioje apkaltinusi juos nepašalinus įrašų, raginančių nepilnamečius prisijungti prie protestų, skirtų paremti įkalintą Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną.

„Facebook“ buvo paskirta bauda už tai, kad tinklas nepašalino neteisėto turinio, o socialinio tinklo „Twitter“ srauto greitis Rusijoje buvo sumažintas.

Pastaraisiais metais Rusijos vyriausybė taip pat sugriežtino interneto kontrolę, aiškindama tai kova su ekstremizmu ir nepilnamečių apsauga.

Tuo tarpu vyriausybės kritikai smerkia tokius veikmus, vadindami juos priemone slopinti diskusijas ir nutildyti nepritariančius oficialiam režimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.