Bitkoino kursas pirmąkart nuo gegužės viršijo 50 tūkst. JAV dolerių ribą

Bitkoino kursas pirmadienį pirmą kartą per tris mėnesius perkopė 50 tūkst. JAV dolerių ribą, kai mokėjimų milžinė „PayPal“ ir kriptovaliutų platforma „Coinbase“ paskelbė palankių naujienų.

 Bitkoino kursas pirmadienį pirmą kartą per tris mėnesius perkopė 50 tūkst. JAV dolerių ribą.<br>123rf iliustr.
 Bitkoino kursas pirmadienį pirmą kartą per tris mėnesius perkopė 50 tūkst. JAV dolerių ribą.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-23 15:56

Populiariausios pasaulyje kriptovaliutos kursas Azijos prekyboje šoktelėjo iki 50 440 JAV dolerių, tačiau ankstyvoje Londono prekyboje kiek nukrito, iki 50 350 JAV dolerių.

„Bitkoinas tęsia pastarąjį atsigavimą ir viršijo 50 tūkst. JAV dolerių ribą, kuri paskutinįkart buvo pasiekta gegužę, tačiau jis išlieka nutolęs nuo 65 tūkst. JAV dolerių rekordo, „PayPal“ paskelbus apie planus JK pristatyti prekybos kriptovaliutomis platformą“, – teigė investicijų bendrovės „AJ Bell“ analitikė Danni Hewson.

„PayPal“ anksčiau paskelbė, kad nuo šios savaitės jos vartotojai Jungtinėje Karalystėje (JK) galės šioje platformoje įsigyti, laikyti ir pardavinėti kriptovaliutas. Vartotojai galės pasirinkti iš keturių skaitmeninių valiutų – bitkoino, „Ethereum“, „Litecoin“ ir „Bitcoin Cash“.

Bitkoino kurso augimą taip pat paskatino praėjusios savaitės naujienos apie „Coinbase“ investicijas į šią kriptovaliutą.

Bitkoino kursas šių metų pradžioje mušė rekordus, tačiau gegužės viduryje dėl daugybės veiksnių pradėjo mažėti, įskaitant Kinijos susidorojimą su kriptovaliutomis ir elektromobilių gamintojos „Tesla“ vadovo Elono Musko paskelbtą sprendimą nebepriimti bitkoino kaip atsiskaitymo formos dėl vadinamosios „kasybos“ procesų daromos žalos aplinkai.

Tačiau „Tesla“ vėliau vėl parodė paramą šiai kriptovaliutai ir susidomėjimą ja pareiškė dar keletas kitų gerai žinomų investuotojų, įskaitant „Twitter“ įkūrėją Jacką Dorsey. Bitkoino kursas dabar yra išaugęs daugiau kaip 70 proc., lyginant su birželį regėtomis 29 tūkst. JAV dolerių žemumomis, ir esama spekuliacijų, kad ši kriptovaliuta gali perkopti 100 tūkst. JAV dolerių ribą.

Tačiau bitkoinas šiuo metu vis dar yra gerokai nutolęs nuo balandį pasiekto 65 tūkst. JAV dolerių rekordo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.