Tarsi iš komiksų knygos – policininkams siūlo gaudyti nusikaltėlius skraidant

Iš parduotuvės išbėga vagis, nešinas pilnais grobio maišais. Jis sėda ant motociklo, tačiau jo greitį stipriai ribojo užkimštos Londono gatvės. Bet tai, kas trukdo jam, trukdo ir policijai. Nebent pareigūnai užgriūtų iš dangaus.

 Tai – kompanijos „Gravity Industries“ kūrinys.
 Tai – kompanijos „Gravity Industries“ kūrinys.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2021, 4:47 PM

Jungtinės Karalystės policija pradėjo reaktyvinių kostiumų bandymus. Iš esmės tai – dėvimas orlaivis su reaktyviniais varikliais. Jis leidžia pilotui kilti ir tūpti visiškai vertikaliai, iš bet kokios vietos, Ir ore pasiekti 137 km/val. greitį.

Tai – kompanijos „Gravity Industries“ kūrinys. Iš tikrųjų, būtų lengva pagalvoti, kad toks kostiumas, atrodantis tarsi komiksų knygos motyvas, yra daugiau pramoga nei naudingas įrankis. Tačiau kompanijos vadovas ir pilotas-bandytojas Richardas Browningas taip nemano.

Jis tokią idėją iliustruoja savo paties atliktu bandymu. Jame „Gravity Industries“ vadovas trumpam apsivelka uniformą ir imasi vytis bėglį. Jį aplenkęs R.Browningas nutupia ir nutaiko ginklą.

Tiesa, verta pastebėti, kad ta demonstracija atlikta visiškai tuščiame lauke. Ar viskas vyktų taip sklandžiai miesto gatvėje? O jei reikėtų vytis automobilį?

Dabar tai neatrodo kaip labai grakštus ar užtikrintas nusikaltėlių gaudymo būdas – bet tokie orlaiviai su laiku bus vis geresni.

Bet ar bus tylesni? „Gravity Industries“ kostiumo galia prilygsta tūkstančiui arklio galių, bet jas galima girdėti iš labai toli.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.