Naujas lrytas.lt sezonas: iššūkiams pasiruošusi komanda, išskirtinis turinys ir siurprizai lankytojams

Prasidėjęs rugsėjis sugrąžino į įprastas vėžes, įsuko į darbų ir mokslų ritmą. Portalas lrytas.lt taip pat po vasaros atostogų pradeda naują darbų sezoną. Nors vasara buvo karšta ne tik orais, bet ir naujienomis bei projektais, rudens ir žiemos sezonas atsikvėpti neleis. Tą rodo ir rinkos tyrimų bendrovės „Gemius“ paskelbti rūgpjūčio mėnesio rezultatai, pagal kuriuos naujienų portalas lrytas.lt išlieka antroje pozicijoje.

Lrytas.lt komanda.<br>T.Bauro nuotr.
Lrytas.lt komanda.<br>T.Bauro nuotr.
Lrytas.lt komanda.<br>T.Bauro nuotr.
Lrytas.lt komanda.<br>T.Bauro nuotr.
Lrytas.lt redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Lrytas.lt redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Lrytas.lt redaktoriaus pavaduotoja Greta Ališauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Lrytas.lt redaktoriaus pavaduotoja Greta Ališauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Tyrimų skyriaus redaktorė, žurnalistė ir „Lietuvos ryto“ grupės valdybos pirmininkė Rasa Karmazaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Tyrimų skyriaus redaktorė, žurnalistė ir „Lietuvos ryto“ grupės valdybos pirmininkė Rasa Karmazaitė.<br>T.Bauro nuotr.
„Lietuvos ryto“ grupės rinkodaros vadovė Gintarė Kaminskienė.<br>T.Bauro nuotr.
„Lietuvos ryto“ grupės rinkodaros vadovė Gintarė Kaminskienė.<br>T.Bauro nuotr.
​Lrytas.lt socialinių tinklų redaktorė Giedrė Banel.<br>T.Bauro nuotr.
​Lrytas.lt socialinių tinklų redaktorė Giedrė Banel.<br>T.Bauro nuotr.
Lrytas.tv skyriaus redaktorė Gintarė Valancevičiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
Lrytas.tv skyriaus redaktorė Gintarė Valancevičiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 7:00 PM, atnaujinta Sep 7, 2021, 9:38 PM

Paskutinį vasaros mėnesį, kiek atvėsus orams, pastebimas didesnis lrytas.lt skaitytojų įsitraukimas ir ilgesnis laiko praleidimas naršant. Kaip rodo „Gemius“ duomenys, visi naujienų portalo lrytas.lt rodikliai pastarąjį mėnesį augo. Tai ir užtikrino antrą geriausią poziciją tarp naujienų portalų.

Vienas vartotojas vidutiniškai portale praleido 1 valandą 57 minutes. Kasdien vidutiniškai portalą skaitė beveik 460 tūkt. lankytojų. O realių portalo lankytojų šį mėnesį sulaukta 1,18 mln.

Ryškiausias šuolis matomas pagal puslapių atvertimų ir apsilankymų skaičių. Pastarasis, lyginant su praėjusiu mėnesiu, išaugo dviem milijonais ir pasiekė daugiau kaip 29 mln. Puslapiai buvo atverti kiek daugiau nei 145 mln. kartų.

Naujas sezonas – dar karštesnis

„Karšta vasara baigėsi, tačiau karštos naujienos – tikrai ne. Laukia naujas ir intriguojantis politinis sezonas, dar ne vienas pandemijos iššūkis, daug sporto ir pramoginių renginių. Kaip ir visada, naujienų portalas lrytas.lt bus šių įvykių centre ir svarbiausias bei įdomiausias naujienas pateiks savo skaitytojams.

Esame savo srities profesionalai, savo darbui pasišventę žurnalistai, todėl visas Lietuvos ir pasaulio aktualijas savo skaitytojams norime pateikti kuo greičiau, kuo įdomiau ir profesionaliau“, – sako lrytas.lt redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Jam antrina jo pavaduotoja Greta Ališauskaitė, kuriai vasara anaiptol nebuvo itin lengva, mat pandeminiu laikotarpiu, ištikus migrantų krizei, net ir atostogų laikotarpiu atsikvėpti nebuvo kada. Ruduo žada naują pradžią ir naujus iššūkius.

„Įvykiai nelaukia ir neatostogauja. Prabėgusi vasara įvykių gausa priminė toli gražu ne atostogas. Kol rudens darbotvarkę dėliojasi valdžios atstovai, mūsų žurnalistai savąsias pildo dar gausesniu pluoštu įvykių ir renginių.

Tad ir toliau stengsimės pateikti naujienas, kurios svarbios kiekvienam – tiesiai iš įvykio vietos, aiškiai bei suprantamai, su ekspertų komentarais. Nors pandemija pakoreguoja planus ir diktuoja taisykles, tikimės toliau atsilaikyti bei įgyvendinti numatytus projektus.

Kolegos jau paruošė išskirtinius interviu, išsamias svarbiausių įvykių apžvalgas su ekspertų įžvalgomis bei kviečia kasdien sekti naujausią informaciją, aktualią švietimo bendruomenei. Mes dirbame jums“, – sakė G.Ališauskaitė.

Tyrimų skyriaus redaktorė, žurnalistė ir „Lietuvos ryto“ grupės valdybos pirmininkė Rasa Karmazaitė žada, kad tiek dienraštyje „Lietuvos rytas“, tiek portale lrytas.lt naują sezoną nestigs išskirtinių publikacijų. Kai kurių išsamiai aprašytų, išanalizuotų istorijų nerasite kitose žiniasklaidos priemonėse.

„Tyrimų skyriaus taikiklyje – nauji ir jau pradėti išskirtiniai tyrimai, neeilinės istorijos, kurios sujaudina šimtus tūkstančių skaitytojų, atskleidžia visuomenės žaizdas, valdininkų ar pareigūnų dangstomas negeroves, politikų korupcinius ryšius, pamintas žmonių teises“, – teigia ji.

Tradiciniai projektai ir dėmesys švietimui

„Lietuvos ryto“ grupės rinkodaros vadovė Gintarė Kaminskienė įsitikinusi, kad grupės projektai per pastarąjį pusmetį gerokai patobulėjo.

„Pokyčius įvertina ir mūsų partneriai. Projektų turime įvairaus amžiaus ir pomėgių auditorijai, juos sukuriame kokybiškus, tokius, kokius seka mūsų lankytojai. Kūrybinių idėjų turime daug, tą pamatysite ir naująjį sezoną. Aibės konkursų, prizų ir siurprizų laukia portalo lankytojų. O svarbiausia – kokybiškas turinys, kuris leis patirti, išmokti ir sužinoti daugiau“, – sako ji.

Kaip ir kasmet, naujienų portalas lrytas.lt naujiems mokslo metams pateikia aktualaus turinio ir projektų, skirtų švietimui.

Projektas „Rugsėjo 1-osios akademija“ padeda įsibėgėti į naujus mokslo metus be streso. Specialiame polapyje visa svarbiausia ir naujausia informacija apie švietimą, pagalbos mokiniui rubrika, konkursai su itin vertingais prizais bei įvairios planuotės, kurios palengvins vaikams pasiruošimą mokyklai.

Jau tradiciniu tapęs ir stulbinamo populiarumo kasmet sulaukiantis projektas – „Šauniausio Lietuvos mokytojo rinkimai 2021“ jau vyksta. Kviečiame nominuoti ir balsuoti už mylimiausius pedagogus, kuriems atiteks ne tik garbingas šauniausio mokytojo titulas, bet ir išskirtiniai rėmėjų prizai.

Rugsėjį portalas pristatė jau net septintus metus vykstantį „Mano erdvės 2021“ projektą. „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės organizuojamas konkursas „Mano erdvė 2021“, skirtas visiems besidomintiems architektūra ir naujausiais Lietuvos architektų bei dizainerių darbais. Konkurso dalyvių darbus, kuriuos galima pateikti iki spalio 10 dienos, vertins specialiai konkursui suburta komisija iš užsienio, o geriausieji bus apdovanoti iškilmingame renginyje.

Matant vis didesnį verslo bendruomenės įsitraukimą ir norą dalyvauti „Verslo geno“ projekte, lrytas.lt projekto komanda pratęsia registraciją ir kviečia jauno verslo atstovus registruotis ir kandidatuoti rinkimuose. Kviečiame papasakoti apie savo verslo subtilybes ir kuo esate išskirtiniai visai Lietuvai!

Rugpjūtį pristatytas istorijų konkursas suaugusiesiems „Mūsų slaptas pabėgimas“. Skaitytojai iki rugsėjo 23 dienos kviečiami dalintis savo asmenine patirtimi kaip jie pabėgo nuo savo vaikų ir susikūrė nepamirštamų akimirkų kartu. Trijų, daugiausiai dėmesio sulaukusių istorijų, autoriai rugsėjo 26 dieną bus apdovanoti Romantika.lt dovanų kuponais ir nakvyne „Vytautas EGO SPA“.

Neeilinės tiesioginės transliacijos ir socialinių tinklų rodiklių augimas

Lrytas.tv skyrius rugpjūčio mėnesį skaitytojams pristatė neeilines tiesiogines transliacijas. Viena tokių – Prienuose vykęs tarptautinis festivalis „Cirko žiburiai 2021“. Profesionalų pasirodymai iš viso pasaulio pritraukė dešimtis tūkstančių žiūrovų tiek portale, tiek socialiniuose tinkluose. Sporto mėgėjai galėjo stebėti „3x3 Vilnius Visiems 2021“ krepšinio turnyrą ir naujo Vilniaus krepšinio sezono pristatymą bei pokalbį su visiem gerai žinomais krepšininkais.

Daug savo dėmesio žiūrovai skyrė šeštadienį Kaune vykusioms LGBT+ eitynėms, o dar prieš tai – mitingui prie Seimo, kuris virto riaušėmis. Pastarasis vaizdo įrašas portale pasiekė mėnesio rekordą, buvo peržiūrėtas daugiau kaip 230 tūkst. kartų.

„Lrytas.tv skyriaus komanda rugpjūčio mėnesį tikrai nepoilsiavo ir savo žiūrovams pateikėme šimtus tiesioginių transliacijų iš karščiausių įvykių vietų, kurių šį mėnesį buvo tikrai nemažai. Taip pat pasiūlėme išskirtinio kultūrinio ir pramoginio turinio, kurį galėjo stebėti mėgaudamiesi paskutiniais saulės spinduliais“, – pastebi lrytas.tv skyriaus redaktorė Gintarė Valancevičiūtė.

Rugpjūčio mėnesį socialiniuose tinkluose ir toliau fiksuojamas rodiklių augimas. Didžiausias šuolis aukštyn pastebimas naujų „Facebook“ sekėjų tarpe ir puslapių „Patinka“ paspaudimuose. Pastarasis, lyginant su praėjusiu mėnesiu augo 44 proc., naujų „Facebook“ sekėjų pasiekta 45 proc. daugiau.

Daugiausia lrytas.lt „Facebook“ vartotojų įsitraukimo sulaukė įrašai su L. Asadauskaitės pelnytu olimpiniu medaliu, „Sūnų ir dukrų diena“ bei nuo rugsėjo 13 d. įsigaliosiančiais ribojimais.

„Džiugu matyti, kad pastaruosius kelis mėnesius rodikliai socialiniuose tinkluose auga, o vartotojų įsitraukimas vis didėja. Nemaža dalimi prie to prisideda ir visa lrytas.lt komanda, kuri savo iniciatyva sukuria ir siunčia išskirtines nuotraukas bei vaizdo medžiagas. Jos papildo socialinių tinklų istorijas ir sulaukia didelio pasiekiamumo“ – sako lrytas.lt socialinių tinklų redaktorė Giedrė Banel.

Dvynių konkursas ir išrinkta naujoji vasaros sostinė

Dar liepą prasidėjęs dvynių konkursas „Twins peak 2021“ praėjusį mėnesį sulaukė didelio portalo lankytojų dėmesio – finalinio konkurso renginio metu buvo išrinkti laimėtojai. Puspenkto tūkstančio lrytas.lt skaitytojų balsų sulaukė ketvertukas iš Panevėžio. Per lrytas.tv transliuota apdovanojimų ceremonija sulaukė keliasdešimt tūkstančių žiūrovų.

Atostogų sezoną vainikavo projekto „Lietuvos vasaros sostinės“ pabaiga, skelbianti, jog šią vasarą portalo skaitytojai daugiausiai simpatijų skyrė Anykščių miestui. Naujoji vasaros sostinė sulaukė daugiau nei ketvirtadalio visų naujienų portalo skaitytojų balsų. Anykščiams nusileido ne ką mažiau atostogautojų pamėgti Druskininkai, o garbingoje trečioje vietoje – Kupiškio rajonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.