Kaip saugiai transportuoti nešiojamą kompiuterį kelionės metu?

Kelionės dažniausiai mums asocijuojasi su poilsiu ir atostogomis, tačiau vis daugiau žmonių į keliones net ir ne darbo reikalais su savimi pasiima nešiojamą kompiuterį. Tai tapo ypač aktualu vis populiarėjančią darbostogų galimybę. Prekybos centro internete „Varlė.lt“ komunikacijos projektų vadovė Alina Kazakevič parengė kelis praktiškus patarimus, kurie padės saugiai transportuoti nešiojamą kompiuterį.

 Kelionės dažniausiai mums asocijuojasi su poilsiu ir atostogomis, tačiau vis daugiau žmonių į keliones net ir ne darbo reikalais su savimi pasiima nešiojamą kompiuterį.
 Kelionės dažniausiai mums asocijuojasi su poilsiu ir atostogomis, tačiau vis daugiau žmonių į keliones net ir ne darbo reikalais su savimi pasiima nešiojamą kompiuterį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2021, 8:38 AM, atnaujinta Sep 16, 2021, 4:07 PM

Saugus nešiojamo kompiuterio gabenimas krepšyje ar kuprinėje

Pasiimant į ilgesnę ar trumpesnę kelionę nešiojamą kompiuterį verta investuoti į specialų krepšį ar kuprinę, kuri apsaugotų įrenginį nuo mechaninių pažeidimų. Rekomenduojama rinktis vandeniui atsparų krepšį ar kuprinę. Svarbiausias tokio aksesuaro elementas yra atskiras skyrius nešiojamam kompiuteriui. Jis turėtų būti sutvirtintas specialiomis putomis ir geriausia, kad būtų kiek pakietintas. Papildomas privalumas būtų specialūs skyriai maitinimo adapteriams, laidams, kompiuterinėms pelėms ir kitiems priedams – nes jų laikymas kuprinėje ar krepšyje atskirai nuo nešiojamo kompiuterio apsaugo nuo įrenginio įbrėžimų.

Tinkama nešiojamo kompiuterio padėtis keliaujant automobiliu

Transportavimo metu nešiojamas kompiuteris turėtų būti padėtas taip, kad patirtų kuo mažiau smūgių, o jo korpusas būtų apsaugotas nuo pažeidimų. Priešingai nei manoma, saugiausia nešiojamąjį kompiuterį transportuoti vertikalioje, o ne horizontalioje padėtyje. Prieš kelionę reikėtų visiškai išjungti įrenginį. Transportavimo metu įjungtas nešiojamas kompiuteris gali perkaisti arba net gali būti pažeistas jo kietasis diskas (jei tai modelis su HDD). Kompiuterį reikėtų padėti taip, kad kelionės metu jis nejudėtų, o būtų stabilus.

Apsauga nuo vagystės

Keliaujant nereikėtų pamiršti apie vagystės riziką. Siekiant apsisaugoti nuo nešiojamo kompiuterio vagystės, specialistai rekomenduoja rinktis kuprinę su užrakinamais užtrauktukais ir „Anti-Theft“ sistema – apsauga nuo vagysčių. Taip pat siūloma kompiuteryje įdiegti kokią nors sekančią ir blokuojančią programą (pavyzdžiui, „Intel Anti-Theft“, „Phoenix FailSafe“ ar „Prey“), kuri tikrai pravers tuo atveju, jei vis dėlto susidursite su įrangos vagyste.

Atsarginė kopija ir duomenų šifravimas

Tinkama kompiuterio apsauga neatsiejama nuo duomenų saugumo. Prieš kelionę patikrinkite savo kompiuterio slaptažodį bei padarykite atsarginę duomenų kopiją. Pagalvokite apie tai, kad galbūt dalį savo failų galite laikyti debesyje. Praradus kompiuterį ar jam sugedus – turėsite prieigą prie svarbių jums duomenų, failų ar kitos informacijos, kurią ten perkelsite. Duomenų praradimas dažniausiai būna skausmingesnis nei pačios įrangos netekimas, todėl į jų saugumą nereikėtų numoti ranka ne tik keliaujant.

Apie ką dar verta pagalvoti keliaujant su nešiojamu kompiuteriu? Nepamirškite, kad kuprinę ar krepšį nešiojamam kompiuteriui reikėtų rinktis pagal jo dydį ir ekrano įstrižainę. Krepšys, kuris turi pernelyg didelį skyrių kompiuteriui nebus pajėgus tinkamai apsaugoti įrenginio, nes jis jame laisvai judės. Prieš vykstant į kelionę į užsienį, rekomenduojama pasidomėti, kokie ten elektros lizdai ir esant poreikiui, pasirūpinti adapteriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.