„Huawei“ pateikė atsaką į NKSC tyrimą

Pirmadienį Lietuvos Nacionalinis Kibernetinio saugumo centras paskelbė trijų kinų gamintojų telefonų -„Huawei P40 5G“ , „Xiaomi Mi 10T 5G“ ir „OnePlus 8T 5G“ – tyrimo rezultatus, ir pranešė, kad dviejuose iš jų aptiko saugumo rizikas.

 „Huawei“ pateikė atsaką į NKSC tyrimą.<br> 123rf nuotr.
 „Huawei“ pateikė atsaką į NKSC tyrimą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2021, 9:49 AM

Reaguodami į tai, kinų kompanija „Huawei“ išplatino komentarą:

„Huawei“ visada laikosi šalių ir regionų, kuriuose ji veikia, įstatymų bei kitų teisės aktų, o kibernetinį saugumą ir privatumo apsaugą laiko svarbiausiu prioritetu. Šiandien „Huawei“ turi gerą kibernetinio saugumo statistiką daugiau nei 170 šalių bei regionų ir aptarnauja daugiau nei 3 milijardus vartotojų“, – rašoma pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad vartotojų duomenys niekada nėra apdorojami už „Huawei“ įrenginio ribų. „Taip pat „Huawei“ visuomet skaidriai kalba apie būtinus duomenis, kuriuos renka iš klientų. Tarp tokių duomenų yra tik patys būtiniausi ir jie naudojami vartotojo patirties gerinimui bei įrenginio suasmeninimui. Kalbant apie duomenų naudojimą „Huawei“ telefonuose, programėlių parduotuvė „AppGallery“ renka ir apdoroja tik duomenis, kurie būtini tam, kad klientai galėtų ieškoti, įdiegti ir valdyti trečiųjų šalių programėlės“.

„Huawei teigia, kad tokia pati praktika taikoma ir kitose populiariose programėlių parduotuvėse. „Tiek įskiepis „Petal Search“, tiek programėlių parduotuvė „AppGallery“ atitinka BDAR reikalavimus ir yra sertifikuotos Europos privatumo antspaudu (angl. European Privacy Seal). „Huawei“ aiškiai nurodo, kada programėlės yra iš viešai prieinamų šaltinių, todėl vartotojas nėra priverstas atsisiųsti jokių programėlių. „Huawei“ reguliariai atlieka saugumo patikrinimą, kad įsitikintų, jog vartotojas atsisiunčia tik tas programėles, kurios yra saugios ir veikia HMS įrenginiuose“, – rašoma pranešime.

„Mes gerbiame kiekvienos šalies ir regiono, kuriame veikiame, įstatymus ir labai rūpinamės savo klientais, partneriais ir visais žmonėmis, kurie naudojasi mūsų įrenginiais. Taip pat nuolat atidžiai apsvarstomas ir prižiūrimas duomenų tvarkymas. Paprastai, ES / EEA vartotojų duomenys yra tvarkomi lokaliai“, – skelbia „Huawei“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.