Prakalbo interneto adresą homofobas.lt į Prezidentūros svetainę nukreipęs asmuo: „Kodėl turėčiau to nedaryti?“

Ketvirtadienį internete nuskambėjo įvykis: po incidento JAV, kai Lietuvos prezidentui sakant kalbą amerikos lietuviams šalia valstybės vadovo atsistojo moteris su plakatu „Nausėda yra homofobas“, į tai sureagavo ir vienas Lietuvos internautas: užregistravo interneto adresą homofobas.lt ir nukreipė jį į oficialią Lietuvos Respublikos Prezidentūros svetainę.

Gitanas Nausėda.<br>LRP nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>LRP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2021, 3:04 PM, atnaujinta Sep 24, 2021, 7:58 PM

Portalui lrytas.lt pavyko susisiekti su šiuo asmeniu. Eimantu prisistatęs žmogus (tikras vardas redakcijai žinomas) sutiko atsakyti į klausimus apie šį incidentą.

– Kokie buvo Jūsų elgesio motyvai?

– Iš tiesų pamaniau, kad tai būtų labai smagus juokelis-pilietinė pozicija. Analogiškai juk padarė tas žmogus, kuris iškėlė plakatą prezidentui sakant kalbą Amerikos lietuviams.

– Ko tikitės tokiu poelgiu? Ar turite kažkokių konkrečių tikslų ar tai tik juokelis vardan pasilinksminimo?

– Aišku, būtų gerai, jei visa tai išsirutuliotų į kažkokius konkrečius prezidento veiksmus, tačiau man atrodo, visi žinome, kad tokiais dalykais žmogaus veiksmų ar vertybių nepakeisiu. Tad čia būtų tiesiog fakto konstatavimas.

– Ar nemanote, kad dėl tokio poelgio galite nukentėti?

– Kaip?

– Kas nors gali pamanyti, kad tai yra prezidento įžeidimas ar net antivalstybinė veikla?

– O kaip žodis „homofobas“ gali būti siejamas su įžeidimu? Tai yra terminas, apibūdinantis žmogų, kuris nemėgsta arba nekenčia homoseksualių žmonių. Neįsivaizduoju, kaip tai galėtų būti įžeidimas ar juo labiau antivalstybinė veikla.

– Tad manote, kad dėl to nesulauksite jokių neigiamų pasekmių?

– Manau, kad tai yra vienas iš būdų išreikšti pilietinę poziciją. Vieniems tai gali pasirodyti komiška, kitiems – įžeidu, tačiau aš nematau, kad tokiu dalyku padaryčiau labai didelę žalą prezidentui ar prezidento institucijai. Galų gale jei prezidentūros IT žmonės susigriebs, jie gali be problemų tokio adreso nukreipimą nukreipti dar kažkur toliau. Tad nemanau, kad čia yra kažkoks labai didelis dalykas

– Galiausiai turbūt vis tiek nutiks taip, kad Prezidentūra ar Prezidentūros paprašyta policija, ar dar kokia institucija kreipsis į jus patį, prašydami nukreipti peradresavimą ar jį panaikinti. Ką planuojate daryti?

– Norėčiau tada paprašyti nurodyti jų motyvaciją, kodėl turėčiau tai padaryti.

Į klausimą, ar jis yra susijęs su panašiu atveju, kai Seimo nario Dainiaus Kepenio svetainės adresas nukreipdavo lankytojus į pornografinę svetainę, pašnekovas atsakė neigiamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.