„YouTube“ imasi veiksmų: blokuos antivakserių turinį

Trečiadienį bendrovė pranešė, kad „YouTube“ savo platformoje blokuos visą prieš vakcinavimą nukreiptą turinį, įskaitant dezinformaciją apie patvirtintas vakcinas ne tik nuo COVID-19, bet ir nuo įprastų ligų.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2021, 4:26 PM

„Google“ priklausanti socialinės žiniasklaidos platforma šalins visus vaizdo įrašus, kuriuose bandoma apibūdinti gerai žinomas vakcinas, kurias patvirtino JAV federaliniai sveikatos apsaugos pareigūnai, kaip kenksmingas, sakoma tinklaraščio įraše.

Tai apima turinį, kuriame teigiama, kad vakcinos gali sukelti autizmą, vėžį, nevaisingumą arba kad vakcinos gavėją bus galima sekti naudojant mikroschemą (vadinamąjį „čipą“).

Tačiau bendrovė teigia, kad neprieštaraus diskusijoms apie vakcinų politiką, naujų vakcinų bandymus ir asmeninius skiepijimosi liudijimus.

„YouTube“ atstovas spaudai „Business Insider“ taip pat patvirtino, kad bendrovė pašalins tokių žinomų „antivakserių“, kaip buvusio prezidento Johno F. Kennedy jaunesniojo sūnėno Roberto F. Kennedy ir aktyvisto Josepho Mercolos paskyras.

R.F. Kennedy jaunesnysis yra vienas iš 12 asmenų, kurie, kaip nustatyta neseniai paskelbtoje ataskaitoje, internete intensyviausiai skleidė COVID-19 dezinformaciją.

Trečiadienį išplėstos taisyklės žymi esminį pokytį, kaip bendrovė tvarko savo paslaugas.

„Tvirtai politikai parengti reikia laiko, – laikraščiui „Washington Post“ sakė „YouTube“ Pasaulinio pasitikėjimo ir saugos viceprezidentas Mattas Halprinas. – Norėjome pradėti vykdyti išsamią, nuosekliai įgyvendinamą ir tinkamai sprendžiančią problemą politiką“.

„YouTube“ ir kitos socialinės žiniasklaidos bendrovės ilgą laiką laikėsi liberalaus požiūrio į turinio moderavimą. Tačiau pastaraisiais metais, ypač po pandemijos ir 2020 m. prezidento rinkimų, padidėjo reguliavimo institucijų ir visuomenės spaudimas, kad platformos aktyviau savo svetainėse kontroliuotų dezinformaciją.

Socialiniai tinklai „Facebook“ ir „Twitter“ taip pat ėmėsi veiksmų, kad apribotų dezinformacijos apie COVID-19 vakciną plitimą internete.

Bendrovės taip pat pradėjo kovoti su buvusio prezidento Donaldo Trumpo melagingais pareiškimais 2020 m., įsukdamos socialinės žiniasklaidos platformų turinio moderavimo temą į tebesitęsiantį politinį karą.

Parengta pagal „Business Insider“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?