Lietuva perka papildomą kiekį automatinių šautuvų

Gynybos resursų agentūra prie Krašto apsaugos ministerijos ir Vokietijos įmonė „Heckler & Koch GmbH“ pasirašė sutartį dėl papildomų automatinių šautuvų G-36 įsigijimo.

 Gynybos resursų agentūra prie Krašto apsaugos ministerijos ir Vokietijos įmonė „Heckler &amp; Koch GmbH“ pasirašė sutartį dėl papildomų automatinių šautuvų G-36 įsigijimo.<br> A. Pliadžio nuotr.
 Gynybos resursų agentūra prie Krašto apsaugos ministerijos ir Vokietijos įmonė „Heckler &amp; Koch GmbH“ pasirašė sutartį dėl papildomų automatinių šautuvų G-36 įsigijimo.<br> A. Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kariuomenė

Sep 30, 2021, 5:47 PM

„Tęsiame Lietuvos karių aprūpinimą modernia ir patikima ginkluote, o automatinio šautuvo G – 36 techninės ir taktinės savybės tenkina Lietuvos kariuomenės poreikius ir užtikrina, kad ginklas bus patikimai naudojamas įvairiomis sąlygomis, tiek nacionalinių, tiek tarptautinių karinių operacijų reikmėms“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Nauja automatinių šautuvų G-36 partija bus gaminama ir pristatoma Lietuvos kariuomenei 2022-2023 metais. Bendra sutarties vertė yra apie 19 mln. eur (be PVM). Šie ginklai papildomai įsigyjami, siekiant išlaikyti Lietuvos kariuomenės turimus ir toliau vystyti naujus pajėgumus, taip pat siekiant atsisakyti tebenaudojamų, funkciškai ir morališkai pasenusių šaulių ginkluotės sistemų.

Šiuo metu pagrindinis Lietuvos kariuomenės šaulių ginklas yra Vokietijos gamintojos įmonės „Heckler & Koch GmbH“ gaminamas 5.56 mm x 45 mm kalibro automatinis šautuvas G-36.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.