Augalų mylėtojams – nauja internetinė platforma

Kiekvieną augalų mylėtoją kada nors užklumpa klausimas – kur dėti erdvėje nebetelpančius augalus? Išmesti į kompostą skauda širdį, o norint parduoti ar padovanoti iškyla savi sunkumai. Šį klausimą išsprendė augalų entuziastė Aušra Banaitė, įkūrusi platformą visiems sodininkams, daržininkams, želdinių savininkams ir tiesiog augalų mylėtojams.

 Internetinė platforma floramore.lt – tai vieta, kurioje kiekvienas gali parduoti ar nusipirkti augalų, sėklų, sodo ir daržo įrangos, įrankių ir su tuo susijusių paslaugų. <br> 123rf nuotr.
 Internetinė platforma floramore.lt – tai vieta, kurioje kiekvienas gali parduoti ar nusipirkti augalų, sėklų, sodo ir daržo įrangos, įrankių ir su tuo susijusių paslaugų. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2021, 9:24 AM, atnaujinta Nov 17, 2021, 4:56 PM

Internetinė platforma floramore.lt – tai vieta, kurioje kiekvienas gali parduoti ar nusipirkti augalų, sėklų, sodo ir daržo įrangos, įrankių ir su tuo susijusių paslaugų. Pirmoji tokia platforma Lietuvoje palengvina įvairius su augalų auginimu susijusius rūpesčius ir suburia drauge šios veiklos entuziastus.

Sukūrė būdama motinystės atostogose

Kaip kilo idėja sukurti tokią analogų neturinčią platformą? Aušra Banaitė sako, jog visuomet buvo neabejinga augalams, o išėjusi motinystės atostogų pagaliau rado laiko savo aistrą paversti veikla.

„Esu teisininkė ir iki vaikų dirbau su tuo susijusį darbą, tačiau išėjusi motinystės atostogų nusprendžiau pabandyti realizuoti save visiškai kitoje srityje. Man visada patiko augalai, todėl atsikrausčius gyventi į nuosavą namą, pirmiausia ėmiausi projektuoti gėlynus. Laikui bėgant augalų daug prisidaugino ir juos ėmiau dalinti kaimynams, draugams, pažįstamiems. Kai jiems nebereikėjo, kilo klausimas, kur juos padėti. Išmesti – gaila, o norint dalintis ar parduoti reikėjo gaišti daug laiko skelbimų portaluose ir grupėse. Taip ir kilo mintis sukurti platformą, kurioje paprasti žmonės galėtų greitai ir paprastai parduoti ir pirkti lauko bei kambarinius augalus, kitus sodo reikmenis. Kadangi mano vyras yra puikus IT specialistas ir verslininkas, šią idėją labai palaikė ir ją pavyko sklandžiai įgyvendinti. Dabar lengvai viską, kas susiję su augalų auginimu, galima rasti vienoje vietoje. Tai sutaupo daug laiko ir energijos. Juk kur kas smagiau ją skirti rūpinimuisi augalais“, – šypsosi platformos įkūrėja.

Skatina atsakingą požiūrį į augalus

Daugiau jokių išmestų vazonų – nuo šiol kiekvieną augalą greitai ir paprastai parduoti keliais mygtuko paspaudimais. „Floramore.lt“ vietą randa ir labiausiai išpuoselėti, ir mažiau prašmatnūs augalai. „Daug kam skaudu išmesti senus, atsibodusius augalus ar jų greitai besidauginančius ūgliukus. Tačiau žmogui paprasčiau išnešti augalą prie konteinerio, nei vargti internete, ieškant naujo savininko. Dabar to vargo nebereikės. Mūsų patirtis parodė, jog žmonės mielai perka ne tik jaunus, nepriekaištingos būklės augalus, bet ir brandesnius ar netobulai atrodančius. „Floramore“ galima rasti visko – nuo brangių, retų, daugiau kaip metro aukščio palmių iki paprasčiausių, keliais eurais įkainotų chlorofitų. Pirkėjams tai – būdas pigiai įsigyti augalą, o pardavėjams – džiaugsmas, kad tavo atsibodęs, ant palangės vietos neberandantis fikusas kažkam taps mylima gėle“, – sako Aušra Banaitė.

Naujoji platforma skatina į augalus žiūrėti atsakingai ir rinktis tvarius sprendimus. Nebemėgstamas augalas visuomet gali rasti naujus namus, o dabar tam net nereikia daug pastangų. Be to taip skatinamas ir žmonių verslumas, atsiranda būdas paprastam žmogui užsidirbti iš savo pomėgio – meilės augalams.

Naudinga ir verslininkams

Naująją platformą jau pamėgo ir didesni augalų augintojai, želdinių savininkai, sodo ir daržo įrankių pardavėjai. Skelbdamiesi „Floramore“ jie pasiekia didesnę auditoriją ir pritraukia daugiau pirkėjų.

„Sodininkams, daržininkams, augalų mylėtojams nėra taip lengva susirasti reikiamus augalus. Gerai, jei ieškai ko nors paprasto, o jei kokio retesnio ar brangesnio augalo? Iki šiol nebuvo vietos, kurioje galėtum matyti tokią didelę pasiūlą vienoje vietoje. „Floramore“ išsprendė šią problemą tiek pirkėjams, tiek pardavėjams. Dabar žmogui nebereikia keliauti per dešimtis želdynų ir medelynų puslapių, jiems skambinti ir klausti ar turi norimą augalą. Daug patogiau užsukti pas mus ir viską rasti vienoje vietoje. Todėl ir pardavėjus raginame – nesnauskite, jei dar nesate šioje platformoje“, – sako augalų entuziastė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.