Buvęs JAV prezidentas D. Trumpas paskelbė apie naują „savo“ socialinį tinklą

„Jūsų mėgstamiausią Amerikos prezidentą privertė nutilti“, – pareiškė Donaldas Trumpas, anonsuodamas būsimą savo socialinę platformą „Truth Social“ paleidimą.

Buvęs JAV prezidentas, kuris buvo užblokuotas pagrindinėse socialinės žiniasklaidos svetainėse, spalio 20 d. paskelbė apie savo socialinio tinklo „Truth Social“ paleidimą.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Buvęs JAV prezidentas, kuris buvo užblokuotas pagrindinėse socialinės žiniasklaidos svetainėse, spalio 20 d. paskelbė apie savo socialinio tinklo „Truth Social“ paleidimą.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2021, 3:37 PM

Buvęs JAV prezidentas, kuris buvo užblokuotas pagrindinėse socialinės žiniasklaidos svetainėse, spalio 20 d. paskelbė apie savo socialinio tinklo „Truth Social“ paleidimą, praneša „The Hill“.

Planuojama, kad „Twitter“ atitikmuo pradės veikti lapkritį. Alternatyvią platformą kuria buvusio Baltųjų rūmų vadovo įmonė „Trump Media & Technology Group“ (TMTG). Pasak jos, tinklas turėtų būti visiškai parengtas naudoti 2022 m. pradžioje. Bendrovė taip pat pranešė ketinanti pradėti teikti prenumeruojamų vaizdo transliacijų paslaugą.

D. Trumpas pabrėžė, kad jo tikslas – konkuruoti su technologijų bendrovėmis, kurios atėmė iš jo galimybę viešai pasisakyti ir „pasipriešinti technologijų milžinų tironijai“.

Po 2021 m. sausio 6 d. riaušių JAV daugelis socialinių tinklų, įskaitant „Twitter“ ir „Facebook“, užblokavo D. Trumpo paskyras. Buvusiam JAV vadovui taip pat uždrausta skelbti vaizdo įrašus „YouTube“. Reaguojant į blokadas, gegužės pradžioje buvo įkurta alternatyvi platforma „From the Desk of Donald J Trump“, bet po mėnesio veiklos svetainė buvo uždaryta.

Parengta pagal „Deutsche Welle“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.